2020-ra minden L’Oreal termék megújuló alapanyagokból készülne
A kozmetikai- és szépségipar egyik vezetőjeként a L’Oréal új, fenntarthatósági programján belül meghatározta, hogy 2020-ra az összes terméke megújuló alapanyagokból fog készülni – olvasható az origon.
A francia cég a cél eléréshez olyan alapanyagokat használ, amelyek fenntartható forrásból vagy úgynevezett zöld kémiai folyamatokból származnak.
Az utóbbi eljárás során olyan molekulákat hoznak létre, amelyek környezeti hatása szinte elenyésző.
A folyamat további előnye, hogy a nyersanyagok feldolgozásához kevés energiára van szükség, ezáltal a hulladéktermelés is elkerülhető.
Ma már a L’Oréal termékekhez felhasznált alapanyagok 59 százaléka megújuló, többségében növényi alapanyag. Ez körülbelül 1 600 alapanyagot jelent, amelyek 360 növényfajból és több mint száz országból származnak.
A zöld kémiából származó összetevők a felhasznált mennyiség 25 százalékát teszik ki – ezt ráadásul a cég használta elsőként.
Egyes 2017-ben bevezetett termékek biológiai lebonthatósága már meghaladja a 98 százalékot, amely azt jelenti, hogy a természetben előforduló mikroorganizmusok csaknem teljesen le tudják bontani.
A felhasznált alapanyagok mellett a csomagolási technika optimalizálására is nagy figyelmet fordít a vállalat. A 2017-ben bevezetett vagy megújított termékek 76 százaléka rendelkezik javított környezeti vagy társadalmi profillal. (origo)
Kapcsolódó cikkeink
A K&H Csoport elnyerte az IFUA Horváth Zöld Kerék Díjat
A K&H Csoport 2025-ben elnyerte az IFUA Horváth Zöld Kerék…
Tovább olvasom >Corvinus-kutatás: Nők vezetik a fenntarthatóbb gazdaságokat
Jobban optimalizálják az erőforrásokat, ökohatékonyabbak a nők által vezetett mezőgazdasági…
Tovább olvasom >Visszatérnek az ÖKO KALAND hősei – folytatódik a SPAR fenntarthatósági minisorozata
A SPAR új epizódokkal folytatja a nagy sikerű „SPAR ÖKO…
Tovább olvasom >További cikkeink
KSH: 2025 első negyedévében a gazdaság teljesítménye stagnált a 2024. első negyedévihez képest
Magyarország bruttó hazai termékének volumene 2025 első negyedévében a nyers…
Tovább olvasom >Vegyszerkoktél a tányéron: riasztó adatok az európai élelmiszerek szennyezettségéről
Az Európai Élelmiszerbiztonsági Hivatal (EFSA) friss jelentése szerint az európai…
Tovább olvasom >GKI-elemzés: Tovább csökkent a magyar ipari termelés
A magyar ipari termelés volumene két egymást követő évben csökkent…
Tovább olvasom >