200 millió eurót költ a spanyol húsbeszállítóknál a DIA 2024-ben
A DIA 2024-ben 200 millió euró értékben vásárol húst spanyol beszállítóktól azon kötelezettségvállalása keretében, mely szerint a helyileg tenyésztett állatoktól származó húsra összpontosít.
A kezdeményezés része a DIA azon vállalásának, mellyel egy 58 spanyol országos és regionális állattenyésztőből álló hálózattal együttműködve kívánja fellendíteni a helyi gazdaságot és támogatni a vidéki térségekben működő vállalkozásokat.
A vállalat arra törekszik, hogy helyben teremtsen munkahelyeket és előmozdítsa a vállalkozói szellemet, valamint hústermékekből folyamatos ellátást biztosítson a fogyasztóknak megfizethető áron.
Tavaly a DIA 53.000 tonna húst vásárolt spanyol beszállítóktól 180 millió euró értékben.
A Mezőgazdasági, Halászati és Élelmiszerügyi Minisztérium (MAPA) által közzétett legutóbbi élelmiszerfogyasztási trendeket vizsgáló jelentés szerint a spanyol fogyasztói kosarakban 6,4%-kal több hús és a kapcsolódó termék került.
A DIA jelenleg mintegy 80 spanyol eredetű hústerméket kínál saját márkás, a Selección de Dia kínálatában, melyek értékesítése az évek során egyre növekedett.
ESM
Kapcsolódó cikkeink
Magyar befektető adott el bevásárlóközpontot Spanyolországban
Sikeresen értékesítette a magyar tulajdonú GESTOR REAL ESTATE a spanyolországi…
Tovább olvasom >Robotizációba és az AI-ba fektet a spanyol Alcampo
A spanyol Alcampo áruházlánc 19,4 millió eurót költött egy teljesen…
Tovább olvasom >Megnőhet jövőre az olívaolaj-kínálat Európában
Jelentősen megnőhet az olívaolaj-kínálat Európában a következő évben, miután a…
Tovább olvasom >További cikkeink
Miért dugulnak be sorra a csomagautomata szolgáltatók? Ez az adat rámutat az okokra
Egyre népszerűbbek a csomagautomaták: idén már a webshopok közel háromnegyede…
Tovább olvasom >30%-kal kevesebb anyaghasználat már megoldás lenne a klímaválságra
A körforgásos gazdaság globális szükségszerűség: túlmutat a földrajzi határokon, és…
Tovább olvasom >Fenntarthatóság és egészség: a növényi alapú tejtermékek térhódítása Magyarországon
Az elmúlt években a növényi alapú tejtermék-alternatívák nemcsak globálisan, hanem…
Tovább olvasom >