20 országba kerülhetett a dioxinos ír sertéshúsból
Az ír hatóságok vasárnapi közlése szerint Nagy-Britanniába, Franciaországba, Hollandiába és Belgiumba biztosan jutott a szennyezett húsból, itthon valószínűleg nincs az üzletekben ilyen termék, de az élelmiszer hatóság még vizsgálódik.
Amíg a magyar
élelmiszerbiztonságért felelős hatósági
szervezet nem tisztázza, hogy Magyarországra került-e
Írországból dioxinnal szennyezett sertéshús,
addig a magyar fogyasztók ne vásároljanak ír
sertéshúst illetve abból készült
húskészítményeket, továbbá
készételeket – erre hívta fel a figyelmet
Dékány András, a Földművelésügyi
és Vidékfejlesztési Minisztérium (FVM)
szóvivője.
A riasztás vasárnap
délután érkezett meg a magyar hatóságokhoz,
miszerint egy holland feldolgozónál Írországból
származó, dioxinnal szennyezett sertéshúst
találtak. Az élelmiszer-biztonságért
felelős magyar szervezettől valamennyi hazai feldolgozó és
kereskedő tájékoztató levelet kap az ügyről,
amely felkérést is tartalmaz számukra, hogy
amennyiben Írországból származó
sertéshúst vásároltak vagy dolgoztak fel,
illetve ilyen húskészítményeket esetleg
készételeket árusítottak, haladéktalanul
jelentsék azt az illetékes magyar hatóságnak.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Ez az év már valóban az adatmenedzsment éve lesz
Az élelmiszer-kiskereskedelmi szektor sikere idén nagyban múlhat az árképzés, az…
Tovább olvasom >DLA Piper Hungary/Omnibusz javaslat: szükséges egyszerűsítés vagy visszalépés a fenntarthatósági törekvésekben?
Február 26-án hivatalosan is elérhetővé vált a fenntarthatósági jelentéstételi kötelezettségek…
Tovább olvasom >Slow Food Deutschland: nem a rovarok fogyasztása, hanem az élelmiszerpazarlás csökkentése lehet a megoldás
Kritikát fogalmazott meg a Slow Food Deutschland a rovarok Európában…
Tovább olvasom >