20 országba kerülhetett a dioxinos ír sertéshúsból
Az ír hatóságok vasárnapi közlése szerint Nagy-Britanniába, Franciaországba, Hollandiába és Belgiumba biztosan jutott a szennyezett húsból, itthon valószínűleg nincs az üzletekben ilyen termék, de az élelmiszer hatóság még vizsgálódik.
Amíg a magyar
élelmiszerbiztonságért felelős hatósági
szervezet nem tisztázza, hogy Magyarországra került-e
Írországból dioxinnal szennyezett sertéshús,
addig a magyar fogyasztók ne vásároljanak ír
sertéshúst illetve abból készült
húskészítményeket, továbbá
készételeket – erre hívta fel a figyelmet
Dékány András, a Földművelésügyi
és Vidékfejlesztési Minisztérium (FVM)
szóvivője.
A riasztás vasárnap
délután érkezett meg a magyar hatóságokhoz,
miszerint egy holland feldolgozónál Írországból
származó, dioxinnal szennyezett sertéshúst
találtak. Az élelmiszer-biztonságért
felelős magyar szervezettől valamennyi hazai feldolgozó és
kereskedő tájékoztató levelet kap az ügyről,
amely felkérést is tartalmaz számukra, hogy
amennyiben Írországból származó
sertéshúst vásároltak vagy dolgoztak fel,
illetve ilyen húskészítményeket esetleg
készételeket árusítottak, haladéktalanul
jelentsék azt az illetékes magyar hatóságnak.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Éleződő vámháború és új piacok keresése: szorult helyzetbe került az európai élelmiszerexport
Az amerikai büntetővámok bejelentése és a kereskedelmi feszültségek fokozódása új…
Tovább olvasom >Megnövelten hőálló PET-csomagolóanyagot fejlesztett a Pro Form Kft. és a Műegyetem
Közösen fejlesztett megnövelt hőállóságú PET-csomagolóanyagot a Pro-Form Ipari és Kereskedelmi…
Tovább olvasom >Egyelőre nem engedjük át a takarítást a robotoknak
Az ár-érték arány a legfontosabb szempont a magyarok körében amikor…
Tovább olvasom >