Ki képviseli hazánkat 2026 tavaszán a Bocuse d’Or európai döntőjén – ez volt a tétje a Bocuse d’Or csütörtökön rendezett magyar versenyének.

Idén tizedik alkalommal rendezte meg a Magyar Bocuse d’Or Akadémia a verseny hazai döntőjét
Tizedik alkalommal rendezték meg a Bocuse d’Or magyar döntőjét, ahol harcsa, makói hagyma és szürkemarha gulyás szerepelt a versenyfogások között. A győztes Kelemen Roland, a Hunguest Hotels Sóstó séfje lett, aki 2026 márciusában képviseli hazánkat az európai válogatón, Marseilles-ben.
Roland 1565 pontot szerezve szerezte meg az első helyt, megelőzve az 1218 ponttal 2. helyezett Várnai Pétert és az 1106 pontos Illés Ákost.
A Magyar Bocuse d’Or Akadémia életműdíját idén Szulló Szabina, a Stand Étterem Michelin-csillagos séfje kapta, aki 2016-ban és 2022-ben is dobogóra segítette a magyar csapatot. Hamvas Zoltán, az Akadémia elnöke kiemelte: Szabina több mint három évtizede dolgozik rendíthetetlenül a hazai gasztronómia élvonalában, és következetes munkájával meghatározó szerepet játszott annak fejlődésében.