105 millió forintos közétkeztetési beruházás indult Kőbányán
Múlt héten adták át a teljesen felújított, modernizált Csupa Csoda Óvoda és Gesztenye Óvoda tálalókonyháit. Az elkövetkezendő 3 évben további kilenc, összesen 5 500 óvodást, kisiskolást és időskorút ellátó létesítmény felújítását végzi el a közétkeztető cég a kerületben.
Szeptember elejétől megújult környezet fogadja az óvodásokat abban a két tálalókonyhában, amelyeket ma ünnepélyes keretek között adott át Süllős Gyuláné, a Pensio Minőségi Közétkeztetés Kft.ügyvezető igazgatója és Vargáné Achátz Zsuzsanna szakmai igazgató, valamint Kovács Róbert, Kőbánya polgármestere. A közbeszerzési szerződés alapján elvégzendő, több mint 105 millió forint költségvetésű konyhafelújítás első ütemét a Pensio 2014 nyarán fejezte be, annak ellenére, hogy szerződése értelmében csak 2015. januártól kellett volna megkezdenie a munkálatokat.
A beruházás keretei között a számos alapvető fontosságú fejlesztést hajtottak végre, így sor került a tálalás során használt helyiségek burkolására, a csatorna- és vízvezetékek, csaptelepek cseréjére, valamint új nyílászárók beépítésére is. A két konyhában található eszközöket minden esetben ellenőrizték, szükség szerint javították, a rossz állapotú berendezések helyett újakat építettek be.
Kovács Róbert polgármester az átadást követően elmondta: a szolgáltató és az önkormányzat összesen tizenegy konyha felújításáról kötött megállapodást. Ennek értelmében a költségeket teljes egészében a közétkeztetési vállalkozás előfinanszírozza, a megújult konyhák és étkezők, az új gépek és berendezések pedig az önkormányzat tulajdonába kerülnek. Az összesen több mint 105 millió forintos beruházás során öt óvoda, öt általános iskola, és egy idősek klubjának konyhája újul meg.
Vargáné Achátz Zsuzsanna szakmai igazgató beszédében hangsúlyozta: „A ma átadott két tálalókonyha már teljes mértékben megfelel a jogszabályi és engedélyeztetési előírásoknak, valamint a HACCP- és az ISO-szabványoknak. A kerületben már végrehajtott, valamint a következő három évben tervezett felújításoknak köszönhetően egészségesebb, változatosabb, rostokban gazdagabb ételek kerülnek 5 500 gyerek és időskorú asztalára, amely folyamat összhangban van vállalati filozófiánkkal, minőség iránti elkötelezettségünkkel.”
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Az NTAK-ból már látszik: 16%-kal nőtt az utazók száma az őszi szünetben
Kiemelkedő utazási kedvet hozott hazánkban az október 26. és november…
Tovább olvasom >Magyar narancs: málna nem, füge és banán igen
A klímaváltozás miatt a Kárpát-medencében olyan növényfajok tűnhetnek el, amelyek…
Tovább olvasom >Tanuljunk nyelveket – A nap képe
Frenetikus szövegfordítások – a leiterjakab FB oldalán találtuk, és persze…
Tovább olvasom >