„Pince” a víz alatt
A chilei tengerpart egy szakaszán üzemelő éttermekből a közelmúltban a borrendelés beérkezésekor búvárokat küldtek le a megfelelő palackért. A filmbe illő jelenetet elsősorban a látványosság kedvéért rendezték, főként az amerikai átlagturisták részére, de a Viña Casanueva pincészet újszerű „hűtésmódszerének” a meleg nyárban komoly jelentősége van. A tenger alatti „borospince” – hiszen itt maga a tenger funkcionál pinceként – valódi előnye, hogy a víz folyamatosan optimális hőmérsékleten, egységesen 10 °C körül tartja a palackokat.
Hogy a vízfelszín alatti bortárolás nem okoz kárt az italban, arra az ötletgazda számára állítólag az szolgált bizonyítékul, hogy a tapasztalatok szerint viszonylag jó állapotban kerülnek elő évjáratos pezsgők és régi borok hajóroncsok belsejéből, akár évszázadokkal azok elsüllyedése után is.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A csodálatos mandarin – A nap videója
Yoshihiro Okada „műveit” már ismerik olvasóink: néhány vágást ejt mandarinok héján,…
Tovább olvasom >Mit meg nem tesznek a frissességért! – A nap képe
A skandináv országokban kultusza van a friss élelmiszereknek – íme…
Tovább olvasom >