„Pince” a víz alatt
A chilei tengerpart egy szakaszán üzemelő éttermekből a közelmúltban a borrendelés beérkezésekor búvárokat küldtek le a megfelelő palackért. A filmbe illő jelenetet elsősorban a látványosság kedvéért rendezték, főként az amerikai átlagturisták részére, de a Viña Casanueva pincészet újszerű „hűtésmódszerének” a meleg nyárban komoly jelentősége van. A tenger alatti „borospince” – hiszen itt maga a tenger funkcionál pinceként – valódi előnye, hogy a víz folyamatosan optimális hőmérsékleten, egységesen 10 °C körül tartja a palackokat.
Hogy a vízfelszín alatti bortárolás nem okoz kárt az italban, arra az ötletgazda számára állítólag az szolgált bizonyítékul, hogy a tapasztalatok szerint viszonylag jó állapotban kerülnek elő évjáratos pezsgők és régi borok hajóroncsok belsejéből, akár évszázadokkal azok elsüllyedése után is.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Balatoni Turizmus Szövetség: kiemelkedő forgalomnövekedést hozhat a húsvéti hosszú hétvége a Balaton régióban
A szállodák előfoglalási adatai szerint a Balaton régió turizmusában kiemelkedő…
Tovább olvasom >Ma is megbéníthatja az európai turizmust egy vulkán?
Tizenöt évvel az izlandi Eyjafjallajökull vulkán 2010-es kitörése után, amely…
Tovább olvasom >Addikció – A nap képe
Mosd ki a szádat szappannal – büntették sokévtizede a csúnyán…
Tovább olvasom >