„Pince” a víz alatt
A chilei tengerpart egy szakaszán üzemelő éttermekből a közelmúltban a borrendelés beérkezésekor búvárokat küldtek le a megfelelő palackért. A filmbe illő jelenetet elsősorban a látványosság kedvéért rendezték, főként az amerikai átlagturisták részére, de a Viña Casanueva pincészet újszerű „hűtésmódszerének” a meleg nyárban komoly jelentősége van. A tenger alatti „borospince” – hiszen itt maga a tenger funkcionál pinceként – valódi előnye, hogy a víz folyamatosan optimális hőmérsékleten, egységesen 10 °C körül tartja a palackokat.
Hogy a vízfelszín alatti bortárolás nem okoz kárt az italban, arra az ötletgazda számára állítólag az szolgált bizonyítékul, hogy a tapasztalatok szerint viszonylag jó állapotban kerülnek elő évjáratos pezsgők és régi borok hajóroncsok belsejéből, akár évszázadokkal azok elsüllyedése után is.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Több mint 600 ezer vendégéjszakát hozott az október 23-i hosszú hétvége
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Ilyen lesz a karácsonyi halas szezon
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Egy bolti eladó emlékiratai – A nap képe
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >




