Máshol ez a ház ajándéka
Amikor – szűk évtizede – a Bon Appetit magazin New-Yorkban rendezett „Séfek éjszakájának” nagy slágere lett a szarvasgombás pattogatott kukorica, melyet a világ akkoriban legjobb éttermének tartott kaliforniai French Laundry szakácsai kínáltak a jelenlévőknek, a popcorn a csúcsgasztronómiában is elindult diadalútjára. A belőle készült különlegességeket már nemcsak a kreatív séfek készítik, de késztermékként is kaphatóak – az ízekről azonban majd holnap beszélünk.
A pattogatott kukorica a tengerentúlon néhány bárban a mogyoró mellé került, a déli országok némelyikében pedig, ugyancsak üdülőhelyi bárokban, sörözőkben – a ház ajándékaként is előfordul: a tulajdonosok kis beruházással látványos eszközt alkalmaznak a vendégelégedettség fokozása érdekében.
Ami viszont viszonylag új: a piacon megjelentek a szuperprémium kategóriájú félkész változatok is, mint például a képünkön látható Pipcorn márkájú szarvasgombás, rozmaringos, vagy éppen tengeri sóval ízesített variációk – szemes, azaz teljesen frissen pattogtatva a vendég elé tehető változatban. Egy 12-18 dolláros koktél árába belefér, nem?
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Eurostat: stabil növekedést mutat az online platformokon foglalt vendégéjszakák száma az EU-ban
Stabil növekedést mutat az uniós tagországok rövid távra kiadott szálláshelyein…
Tovább olvasom >Semsei Rudolf elismerése
A Menedzserek Országos Szövetsége májusban már 30. alkalommal rendezte meg legrangosabb…
Tovább olvasom >