Magazin: Vissza a gyökerekhez

Szerző: trademagazin Dátum: 2012. 09. 03. 10:33

A spanyol borostömlő újragondolása szerintünk már önmagában is remek ötlet: bármerre jár az ember, ahová egy palack bort is magával vinne – ezt kényelmesebben és biztonságosabban tudja szállítani, ráadásul bort üvegből inni snassz, ezzel szemben a tömlőből inni (vagy valakinek a szájába „spriccelni”) cool!

Szakmai szemmel viszont még érdekesebb, hogy az Ibériai félszigeten bárokban, tapas éttermekben, borozókban is használják a kecske-vagy borjúbőrből készült ősi ivóalkalmatosságot. Ha sikerül elvonatkoztatnunk az éttermi borozás tradicionális elemeitől, azt mondhatjuk, a spanyoloknak ismét sikerült valamit hozzáadniuk a bor élvezetének 21. századi művészetéhez!

Kapcsolódó cikkeink