Magazin: Vissza a gyökerekhez
A spanyol borostömlő újragondolása szerintünk már önmagában is remek ötlet: bármerre jár az ember, ahová egy palack bort is magával vinne – ezt kényelmesebben és biztonságosabban tudja szállítani, ráadásul bort üvegből inni snassz, ezzel szemben a tömlőből inni (vagy valakinek a szájába „spriccelni”) cool!
Szakmai szemmel viszont még érdekesebb, hogy az Ibériai félszigeten bárokban, tapas éttermekben, borozókban is használják a kecske-vagy borjúbőrből készült ősi ivóalkalmatosságot. Ha sikerül elvonatkoztatnunk az éttermi borozás tradicionális elemeitől, azt mondhatjuk, a spanyoloknak ismét sikerült valamit hozzáadniuk a bor élvezetének 21. századi művészetéhez!
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Ízek Jókai Mór asztaláról
Törzsvendégprogramukhoz csatlakozó ínyencekből és gasztroélmény-vadászokból szervez különleges és összetartó közösséget…
Tovább olvasom >