Magazin: A stílus neve Leves és bagett
Híres szakácsokkal fordul elő, hogy luxuséttermük mellett hobbiból beszállnak valamilyen gyorsétterem-jellegű szolgáltatásba, nálunk viszont – mintha annyi felesleges tehetség dolgozna a vendéglátásban – két igencsak jó nevű fiatal séf napi sok órában áll egyszerre a tűzhely, a pult és a pénztárgép mögött a büfének sem nagy budapesti Bors GasztroBárban. Ez azonban a sajátjuk; siker és kudarc nem befektetőktől, tulajdonosoktól függ. Márpedig az állítólag régóta érlelt ötlet, az első hónapok eredményét nézve, inkább a siker felé mutat! Ebben a helyválasztásnál is nagyobb szerepe lehet két műfaj, a streetfood és a bisztró konyha összegyúrásának, a jól eltalált kínálatnak és ízeknek. Leves és bagett a stílus neve, mondják az ötletgazdák. Az árak egy belvárosi szórakozónegyed határán – Kazinczy utca – nagyon méltányosak (különösen a neten százak által dicsért minőség fényében), 3,5dl leves: 450 Ft, a grill bagett mérettől függően 650, illetve 450 Ft. Alkoholt, szénsavas üdítőket nem árulnak, az italválaszték „saját fejlesztésű” házi szörpökből áll. A rövid idő alatt kialakult törzsvendégkör nemcsak az étel miatt látogat el a Borsba, hőseink szívélyes stílusa is vonzó a kifinomult ízeket kereső vendégek számára. A két szakember a koncepciót a lehetőségek tárházának tartja, de pont a személyes kapcsolat megtartása az, ami miatt maximum egyetlen másik üzlettel tartják bővíthetőnek a Bors „hálózatot”.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Az NTAK-ból már látszik: 16%-kal nőtt az utazók száma az őszi szünetben
Kiemelkedő utazási kedvet hozott hazánkban az október 26. és november…
Tovább olvasom >Magyar narancs: málna nem, füge és banán igen
A klímaváltozás miatt a Kárpát-medencében olyan növényfajok tűnhetnek el, amelyek…
Tovább olvasom >Tanuljunk nyelveket – A nap képe
Frenetikus szövegfordítások – a leiterjakab FB-oldalán találtuk, és persze nem…
Tovább olvasom >