Adriá „mindenkinek”!
Egyre nagyobb sóhajtozással kommentálják már a világ gurmanjai, sznobjai, sőt, még Ferran Adriát csak névről ismerő újságírói is, hogy bezár az ElBulli. Nekünk viszont van egy ötletünk, hol kellene a tort megülni: az Adria testvérpár egybeépült barcelonai tapas bárjában vagy koktélbárjában. Jó hír, hogy azok a százezrek, akik a vendéglátás szentélyeként kezelt, és a világ legjobb éttermének többször kikiáltott katalán gyöngyszembe a százszoros túlfoglalások miatt nem is juthattak (volna) el, itt megismerhetik a gasztronómia Adriai univerzumának „ízét”, sőt, számos onnan hozott ötletet is. A városnak nem a legforgalmasabb helyén januárban nyílt 41O bár technikai értelemben távol áll az étteremtől, de a séfekből kiindulva ez csak elméleti problémának tűnik. A megfizethető italválaszték mellé olyasmikből választhat a vendég, mint a ropogós sertésbőr darabok fagyasztva szárított kukoricaporral, paradicsomporral és citromhéjjal megszórva, a parmezán fagylaltszendvics sajtchipses citromlekvárral, vagy az édességek közül a mogyorós szárított eper-habcsók és a vattacukorszerűen olvadó fekete ribizlis profiterol. Tavaly márciusban nyitották meg a 41O mellett a Ticket tapas bárt, ínyenc honfitársaink örömére – már akinek nem gond elmenni Barcelonáig egy vacsoráért, idézünk egy interneten olvasott beszámolóból (bár nem árt hozzá ismerni az ebben az étteremtípusban megszokott tálalási stílust): egy négytagú társaság, végigkóstolva az étlapot, italokkal együtt fejenként 90 eurót fizetett az Adria testvérek vacsorájáért.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Meglepetés a nemzetközi szállodaláncok rangsorában: a nagy nevek alulteljesítettek
A nemzetközi szállodaláncok között végzett felmérésben meglepő eredmények születtek, amelyek…
Tovább olvasom >Borravaló vagy szervizdíj
Gyakran nagy bizonytalanság övezi a témát: a mára szinte mindenhol alkalmazott…
Tovább olvasom >Az NTAK-ból már látszik: 16%-kal nőtt az utazók száma az őszi szünetben
Kiemelkedő utazási kedvet hozott hazánkban az október 26. és november…
Tovább olvasom >