L.A. Bodegita étterem és bár
A vendéglátás otthon kezdődik – vallja Lajsz András, az augusztus végén nyílt L.A. Bodegita tulajdonosa –, ott kell megtanulni az alapokat. Higgyük el neki: 40 éve van a szakmában, és a hely szinte minden eleméből süt a profizmus és a siker ígérete.
24 éves gundeles múlt után a showman megépítette főművét! Az utcaszinten világszínvonalon felszerelt koktél- és tapasbár, a bárpult utca felöli oldalán kis ablak: nyáron fagylaltot is árulnak, hiszen errefelé nagy az átmenő forgalom, másik oldalán szivarszoba. A pinceszinten egy 50 személyes helyiség kis színpaddal és külön koktélpulttal: un-plugged mini koncerteknek, latin diszkónak, talk show-knak kialakítva. Az emeleten fine dining étterem, ugyancsak félszáz férőhellyel. A 11-től éjfélig, hétvégéken 11-től hajnali 2 óráig nyitva tartó üzlet személyzete javarészt volt kolléga a Gundelből, akárcsak a séf.
A felső szint kivételével az L.A. Bodegita minden részében kötődik a latin kultúrához, mégsem másolja az autentikus latin éttermeket, bárokat: mindenhonnan kikacsint valami lajszandrásos, valami pesties. Az étlap viszont egyértelműen magyaros, sok 21. századi elemmel, a főfogások ára 1800–3900 Ft között van.
Budapest XIII., Pozsonyi út 4.
Tervező: Makra Ferenc
Konyhafőnök: Kovács János
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Viharos év a légi közlekedésben: fizetésképtelenséget jelentett légitársaságok világszerte
Az idei év nehézségei sok légitársaság számára jelentettek komoly kihívást.…
Tovább olvasom >(EN) Kortárs (étel)művészet – A nap képe
Sajnos ennek a bejegyzésnek csak EN nyelvű változata van.
Tovább olvasom >A fine dining tálalás utolsó fél évszázada – A nap videója
Zanzásított bemutató az elmúlt 50 év food styling történetéről.
Tovább olvasom >