Stagnált februárban az euróövezeti munkanélküliségi ráta
Februárban a várt csökkenés helyett a januári szinten maradt a munkanélküliségi ráta az euróövezetben az Európai Unió statisztikai hivatala, az Eurostat keddi jelentése alapján.
Februárban a várt 8,1 százalék helyett 8,3 százalékos, a januárival megegyező munkanélküliségi ráta alakult ki az euróövezetben. Egy évvel korábban, 2020 februárjában egy százalékponttal alacsonyabb, 7,3 százalékos volt az euróövezeti munkanélküliségi ráta.
Az Európai Unióban 7,5 százalékos munkanélküliségi rátát regisztráltak februárban, szintén a januárival megegyezőt. Egy évvel korábban 6,5 százalék volt a munkanélküliségi ráta.
Februárban 15,953 millióan voltak munka nélkül az Európai Unióban, ebből 13,571 millióan az euróövezetben. Januárhoz képest az EU-ban 34 ezerrel nőtt a munkanélküliek száma, az euróövezetben pedig 48 ezerrel. Az egy évvel korábbihoz, 2020 februárjához képest az EU-ban 1,922 millióval, az euróövezetben 1,507 millióval nőtt a munkanélküliek száma. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
Az euróövezetben lassult a fogyasztói árak emelkedésének üteme februárban
Az euróövezetben az elemzők által vártnál némileg kevésbé mérséklődött az…
Tovább olvasom >Januárban 4 millió 684 ezer fő volt a foglalkoztatottak száma, a munkanélküliségi ráta 4,4 százalék
2025 januárjában a 15–74 éves foglalkoztatottak átlagos létszáma az előző…
Tovább olvasom >Januárban hat havi csúcsra emelkedett az euróövezeti infláció
Januárban hat hónapja a legmagasabbra, 2,5 százalékra emelkedett az euróövezeti…
Tovább olvasom >További cikkeink
Országos Kereskedelmi Szövetség: az árrés nem profit!
Az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) nemzetközi élelmiszer-kereskedő tagvállalatai az elmúlt…
Tovább olvasom >Orbán Viktor a Kossuth Rádióban: a kereskedők 10 százaléknál többet nem rakhatnak rá a beszerzési árra
Március közepétől a kormány 10 százalékban maximalizálja az árrést 30…
Tovább olvasom >GKI Elemzés: Miért drágulnak folyamatosan az élelmiszerek?
Az elmúlt időszakban kiemelt figyelmet kapott az alapvető élelmiszerek –…
Tovább olvasom >