Sikeresek voltak Londonban a magyar borok
Az idei London International Wine Fair-en furmintunk és kékfrankosunk kapta a legnagyobb figyelmet a magyar közösségi standon.
A legnagyobb angol bor és szeszesital kiállításon a tapasztalatok szerint fogyasztók egyértelműen nyitottak voltak a magyar fajtákra. A legnagyobb tetszést a furmint és a kékfrankos fajták aratták. Borrégióink közül fehérboraival Tokaj és Somló, vörösboraival Villány vívta ki magának a közönség legnagyobb figyelmét.
Ebben az évben a korábbinál nagyobb területen, összesen 154 m2-es standon zajlott a magyar megjelenés 14 kiállító részvételével. A cégek területe mellett önálló standrészen a tavalyihoz hasonló kóstolózónát alakítottak ki, ahol Horkay András nemzetközi borakadémikus kóstoltatta a kiállítóink magyar és világfajtákból készült borait. A szakértő naponta két alkalommal vezetett kóstolót is tartott, In the footsteps of the Hungarian terroir, volcanic white wines of Hungary, valamint North versus South, discover the diversity of Hungarian red wines címmel az egyes termőterületeinken készített borok sajátosságairól. Az előadásokat napról napra többen látogatták: a kiállítás végén teltházasak voltak a kóstolók, ami komoly elismerést jelent ebben a rendkívül erős nemzetközi mezőnyben.
A magyar borok népszerűsítése érdekében külön előadást is szervezett az Agrármarketing Centrum, a neves szakember, Caroline Gilby MW vezetésével. A Discovering Hungary’s Hidden Gems című prezentáció teltházas rendezvénynek bizonyult, még kívülről is figyelemmel kísérték a férőhelyekről lemaradt érdeklődők. A borszakíró, az olaszrizlinget, furmintot, kékfrankost, cabernet franc-t, fajtánként két-két termelő borát mutatta be a közönségnek.
Ebben az évben első alkalommal egy 36 m2-es külön standon mutatkozhattak be a magyar pálinkagyártók. Ezen szintén működött kóstolózóna, ahol a kiállítók Gulyás Csaba párlatszakértő segítségével kóstoltatták a magyar pálinkákat. A neves magyar párlatszakember Pálinka – the true spirit of Hungary címmel szintén tartott előadást pálinka különlegességeinkről.
A Caroline Guilby (MW) prezentációján kóstolt tételek:
Laposa Badacsonyi Olaszrizling, 2011
Spiegelberg Somlói Olaszrizling, 2010
Weninger Spern Steiner Kékfrankos, 2009
St. Andrea Ferenchegy Kékfrankos, 2006
Malatinszky Kúria Cabernet Franc 2009
Heumann Cabernet Franc 2008
(Agrármarketing Centrum)
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Üzleti tervezéshez egy kis segítség
A CEONET Klub és az Egyensúly Intézet újabb közös eseményre…
Tovább olvasom >Európai küldöttséget látott vendégül az NFFT és a BCSDH
Milyen európai szintű együttműködések segíthetik az európai és a hazai…
Tovább olvasom >Egyre sikeresebb a Modern gyárak éjszakája rendezvénysorozat
A Modern gyárak éjszakája országos online és élő rendezvénysorozat egyre…
Tovább olvasom >