Katonai gasztronómiai élményekkel folytatódik az Így főznek… könyvsorozat
A Magyar Honvédségben valaha szolgált és jelenleg szolgáló katonáinak gasztronómiai élményeivel folytatódik Őszy-Tóth Gábriel, az Így főznek… című könyvsorozata.
A kötetről kedden Budapesten, Stefánia Palotában, a Honvéd Kulturális Központ Regiment éttermében tartottak kóstolóval egybekötött tájékoztatót.
A Honvédelmi Minisztérium az MTI-hez eljuttatott háttéranyagában felidézte: tizenhat éve jelent meg először Őszy-Tóth Gábriel Így főz a tisztelt ház című könyve. A később borászokkal, közéleti személyiségekkel, hírességekkel, sportolókkal megjelent sorozat mostani tizenegyedik darabjában a katonáké lesz a főszerep.
Az ötven személyes hangvételű interjút tartalmazó könyvben a legkülönfélébb helyeken és beosztásokban – a katonai hierarchia széles skálájában – szolgáló katonák jelennek meg. „Ami a haza szolgálatán kívül még közös bennük: a kulináris élmények, a főzés szeretete és annak magas szinten való művelése”.
A többi könyvhöz hasonlóan a katonák kedvenc ételeiket is ajánlják a lapokon, mellettük recepttel és az elkészített ételek fotóival. Most viszont – az előző kötetektől eltérően – maguk az interjúalanyok is részt vesznek az ételfotókhoz készülő kedvenc ételek elkészítésében. Ebben a katonák szakértői segítsége Balázs Gergő, a Magyar Honvédség vitéz Szurmay Sándor Helyőrségdandár Regiment éttermének főszakácsa, a 2016-os erfurti kulináris olimpián kétszeres ezüstérmes Magyar Honvédség katonaszakács-válogatottjának csapatkapitánya.
A most készülő reprezentatív kiadású Így főznek a katonák című könyv várhatóan év végén kerül a könyvespolcokra. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
Az első főzőcsatornánk
A hazai gasztronómia fejlődésében komoly közvetett szerepet játszottak a világ…
Tovább olvasom >Csütörtökön kezdődik a 13. Avasi Borangolás Miskolcon
Idén is megrendezik az Avasi Borangolást Miskolcon, ahol a belváros…
Tovább olvasom >A Libri-csoport megvásárolta az Édesvíz Kiadót
A Libri-csoport megvásárolta az Édesvíz Kiadót, a felvásárlás stratégiai célt…
Tovább olvasom >További cikkeink
Visszaesett a turizmus konjunktúrája – de még így is a gazdaság egyik legjobban teljesítő szektora
Áprilisban -6 ponton állt a Turizmus Konjunktúra Index (TKI) értéke…
Tovább olvasom >A magyar street food új generációja a Dob utcába költözött – Bemutatkozik a Budapest Bites
A városi street food palettát gazdagító hely prémium grab’n’go élményt…
Tovább olvasom >Ízlelgessük 2025-öt!
Nagyot változott a hazai bárok világa és a koktélfogyasztás kultúrája…
Tovább olvasom >