Zuhant a Metro Cash & Carry romániai forgalma

Szerző: trademagazin Dátum: 2009. 11. 06. 00:00

Jelentősen visszaesett a Románia legnagyobb kereskedelmi láncának számító Metro Cash & Carry forgalma az év első kilenc hónapjában. A cég 1 milliárd euróval kevesebb bevételt realizált, mint egy évvel korábban.

A Metro Cash & Carry Románia – mely a legnagyobb kereskedelmi láncnak számít az ország piacán –  jelentős bevételcsökkenéssel szembesült, az év első kilenc hónapjában egymilliárd euróval esett vissza a forgalma.
Január és szeptember között a cég 7,94 milliárd eurós bevételre tett szert, mely 15 százalékkal kisebb, mint 2008 azonos időszakában. Az értékesítés ráadásul romló tendenciát mutatott, a legnagyobb visszaesés a harmadik negyedévben következett be, mértéke több mint 17 százalékra rúgott. A Metro Cash & Carry 206 üzletből álló hálózatot működtet 13 országban, melyek közül 24 található Romániában. Régiós szinten a cég jobban teljesített, július-szeptember között 2,6 százalékkal növekedett a forgalom, ha figyelmen kívül hagyjuk a kelet-európai országok valutáinak árfolyamának tekintetében megfigyelhető ingadozást – írja a Ziarul Financiar nyomán a portfolio.hu.
Kapcsolódó cikkeink