Zsíros Kenyér Pub

Szerző: trademagazin Dátum: 2014. 10. 24. 09:19

A budaörsi Zsíros Kenyér tulajdonosai tudják, mi az a piaci rés, de szerencséjük is van: pont abból a megfizethető, barátságos, hétvégenként zenét is kínáló vendéglátóhely-típusból nincs több a városban, ami az ő stílusukhoz, elképzeléseikhez egyébként is tökéletesen passzol. A számos étterem, kocsma és „café” között aligha lehetett volna ennél egyszerűbb, hangulatosabb helyet teremteni; itt az enteriőrben a tőkeerőt az ötletek pótolják. Nem feltétlenül saját ötletek, de az üzemeltetők nem is tagadják: az internet rengeteg, ebbe a sörözőbe tökéletesen illő kreatív tippel ajándékozta meg őket.

Magazin Zsiros Kenyer

Az enteriőr filléres alapanyagokból készült, saját kézzel. Az asztalok és az ülőalkalmatosságok: raklap-asztallap-ülőpárna kombó, a feltétlenül szükséges mennyiségű dekoráció leginkább a saját fotókat jelenti, a légkör mégis barátságos – szívesen jönnek a mindenféle korú és szituáltságú budaörsiek (és távolabbiak is). Annyira, hogy hétvégenként a kétméteres pultban hárman szolgálnak ki egyszerre. Köszönhető ez persze a baráti áraknak is: a kétféle csapolt sör 330-420 forint, röviditalok 400-800, pálinka 700-1200 forint, a névadó pedig (rozskenyéren mangalicazsír, enyhén csípős kolbász, reszelt torma, búzacsíra) 390-be kerül. A tulajok figyeltek arra, hogy a megfizethető kategória ne a mindennapit jelentse – amiből csak lehet, abból a máshol ritkábban előfordulót kínálják: Bujdosó borok, Lasko sör, Tokaji pálinka, a zsíros kenyér (és a ritka alkalmakkor néhány egyéb „gasztronómiai elem”) állandó kiegészítője pedig nyáron a gazpacho lesz.

Az élőzenei kínálat széles szórású, 60-ig minden korosztálynak van mit hallgatnia, pénteken a műsor a tízen-huszonéveseké, szombaton inkább a 30 felettieké a hely pincéje.
Budaörs, Budapesti út 51.
Tervező: Betlehem Csaba

Kapcsolódó cikkeink