Sopron megtelt a Volt Fesztiválra

Szerző: trademagazin Dátum: 2011. 06. 29. 13:02

Június 28-án elindult a különvonat, amely vasárnapig napi rendszerességgel szállítja Sopronba a VOLT Fesztivál vendégeit. A VOLT történetében korábban soha nem fordult elő, hogy a kapunyitás előtt napokkal már egyetlen szabad szálláshelyet sem lehet találni a Hűség Városában, ezért a szervezők a szomszédos osztrák hoteleket kezdték el feltölteni.

Egy év alatt 30 százalékkal nőtt azok száma, akik bérlettel vesznek részt a négy és félnapos eseményen. A VOLT nyitónapján 27 EU-tagállamból több száz fesztiválozó érkezik Sopronba. Ők – országukat képviselve – zenei produkciókat mutatnak be az Európa Színpadon, és a fesztiválozókkal együtt a helyi Európa Kempingben szállnak meg. – tudtuk meg Fülöp Zoltántól és Lobenwein Norberttől, a VOLT Fesztivál szervezőitől.

Az egyhetes építkezés során és a fesztivál ideje alatt több ezren dolgoznak a VOLT Fesztiválon, és már száznál is több kamion fordult meg a soproni Lővérekben. A VOLT szervezői nemcsak gigantikus színpadokat, bárokat, éttermeket, kávézókat is felépítenek a fesztivál idejére. A nagyszínpadok közt a legnagyobb a Telekom Nagyszínpad, mely egy 600 négyzetméteres, 100 tonna súlyú építmény. A hozzávalókat 6 kamion szállította a helyszínre és 5 nap alatt épült fel. A látványt immár minkét oldalon kivetítő teszi teljessé és 80 intelligens és további 80 egyéb lámpa szolgáltatja a fényhatásokat. A színpadok környékén óriási kivetítők mellett a főbejáratnál is speciális LED-kapu fogadja az érkezőket, összesen közel 600 négyzetméternyi kivetítéstechnika áll a fesztiválozók rendelkezésére.

A VOLT egyben az EU Magyar Elnökség hivatalos záróbulija is, ebből az alkalomból szerda este Schmitt Pál köztársasági elnök is ellátogat a fesztiválra.

A nagy csapatok semmit nem bíznak a véletlenre: bevett szokás, hogy több kamionnyi hang- és fénytechnikával érkeznek, vagy éppen előírják ezek beszerzését. Az idei év egyik meglepetése Paul Kalkbrenner, aki nem egy szimpla DJ-szettel érkezik a VOLT-ra. Egy teljes napig épül majd a kivetítő-rendszer amelyet külön kamion szállít Sopronba. Ha már járműveknél tartunk, azt is megtudtuk, hogy két csapat is magánrepülővel érkezik Bécsbe, viszont vannak olyanok is, akik fél napot utaznak kisbusszal, hogy színpadra lépjenek a VOLT-on – írja a Világgazdaság Online.

Kapcsolódó cikkeink