Viták a hazai termék definíciója körül
Az élelmiszerkódexet előkészítő szakértői bizottság nem tud megegyezni arról, hogy mi számítson hazai előállítású terméknek a belföldi kiskereskedelemben.
A gondot az okozza, hogy az
élelmiszeripar nemcsak belföldi, hanem importált
alapanyagokból is dolgozik. Ráadásul bizonyos
ágazatokban a behozatal ma már nélkülözhetetlen,
mivel az itteni termelés nem fedezi a gyártók
alapanyagigényét. Ezért a feldolgozók nem
tudják vállalni azt a termelői követelést,
hogy a kiemelt élelmiszer-ipari termékek száz
százalékban magyar alapanyagokból készüljenek.
A kereskedők által elfogadott 80-20 százalékos
helyi-import kiskereskedelmi termékarány csak azokra a
termékcsoportokra (baromfi, sertés, tej, gabona, hal,
méz, bor, zöldség-gyümölcs) vonatkozna,
amelyek magyar szempontból alapvető fontosságúak.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A technológiai fejlődés és az üzleti utazások
Az International Workplace Group (IWG) – a hibrid munkamegoldások piacának…
Tovább olvasom >K&H: ajándékot, de mit és melyik boltból?
A karácsonyi ajándékozás során a fiatalok körében a ruhák vannak…
Tovább olvasom >Gyümölcslékoncentrátum-gyártót vásárolt az Eckes-Granini Németországban
Európa egyik vezető gyümölcslégyártója, az Eckes-Granini megvásárolta Németországban a gyümölcsital-koncentrátumok…
Tovább olvasom >