Visszatérő utazási kedv

Szerző: trademagazin Dátum: 2007. 05. 30. 08:00

Az első negyedévben a kereskedelmi szálláshelyeken a külföldi és a belföldi vendégek által eltöltött éjszakák együttes száma 6 százalékkal nőtt a megelőző év azonos időszakához képest. A szálláshelyek összes árbevétele folyó áron 11 százalékkal emelkedett, miközben a szálláshely-szolgáltatás területén az áremelkedés 7 százalékos volt.
Az első negyedévben 481 ezer külföldi vendég 1,3 millió vendégéjszakát töltött el a kereskedelmi szálláshelyeken. A vendégek száma 1, a vendégéjszakák száma 2 százalékkal csökkent az előző év azonos időszakához viszonyítva. A KSH által vizsgált negyedévben a kereskedelmi szálláshelyek 667 ezer belföldi vendéget regisztráltak, akik közel 1,6 millió éjszakát töltöttek el. A vendégek és a vendégéjszakák száma számottevő mértékben bővült, 9 százalékkal több vendég 14 százalékkal több vendégéjszakát töltött el 2006 azonos időszakához képest. A belföldivendég-éjszakák száma szinte minden szállástípusban nőtt, a turistaszállókban az előző év azonos időszakához hasonlóan alakult.
A szállodák átlagosan 39 százalékos szobakihasználtsággal működtek, 3 százalékponttal túllépve 2006 azonos időszakát. A kereskedelmi szálláshelyek összesen 43 milliárd forint bruttó árbevételt értek el a fenti időszakban, ez folyó áron 11 százalékos növekedésnek felel meg.

Kapcsolódó cikkeink