Világbajnok az Agárdi Pálinkafőzde és főzőmestere
Az Agárdi Pálinkafőzde személyében magyar világbajnok született a Destillata 2009 nemzetközi párlatversenyen, Bécsben. A cég az „Év Főzdéje”, termékei közül több az „Év Pálinkája”, szakmai vezetője, Vértes Tibor pedig az „Év Főzőmestere” címet nyerte el, mindezek mellett a magyarországi „Nemzetgyőztes” is az Agárdi lett.A díjakat Vértes Tibor március 18-án vette át Gráf Józseftől, a földművelésügyi és vidékfejlesztési minisztertől, Wolfgang Lukastól, a Destillata igazgatójától és Panyik Gáborné dr.-tól, a Pálinka Céh Egyesület elnökétől a Művészetek Palotájában rendezett ünnepségen.
A 18 éves múltú Destillata 2009 versenyen, a szakma legnagyobb nemzetközi megméretésén 13 ország közel 190 főzdéje versengett. Az Agárdi különleges minőséget képviselő, kézzel palackozott, sorszámozott pálinkái minden évben dobogós helyen végeztek.
– Az Agárdi győzelme valódi bravúrnak számít azért is, mert az egyre erősödő nemzetközi mezőnyben valamennyi nevező szándéka az, hogy végül ezeket az elismeréseket vívják ki maguknak. Kétségtelenül óriási eredmény ez Magyarországnak, az Agárdi Pálinkafőzdének és nem utolsósorban Vértes Tibornak – mondta a díjkiosztón Wolfgang Lukas, a Destillata igazgatója.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Adni Öröm! – nehéz sorsú embereknek gyűjtenek tartós élelmiszereket a SPAR-üzletekben
Elindult mától a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a SPAR Magyarország…
Tovább olvasom >Díjemelés a Magyar Postánál: ennyibe kerülnek majd a leggyakoribb postai szolgáltatások 2025-ben
A Magyar Posta célkitűzése továbbra is az, hogy hatékonyan és…
Tovább olvasom >Nébih: rénszarvasmotívummal ellátott kerámiatálat hívott vissza az LPP Hungary Kft.
A SINSAY márkájú, rénszarvasmotívummal ellátott kerámiatálat a termékről leváló fóliaréteg…
Tovább olvasom >