A világ legélhetőbb városai

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2018. 02. 14. 10:40

Harminckét nagyvárosban, tizenötezer ember megkérdezésével végeztek egy kutatást, hogy kiderüljön mik a legélhetőbb városok – közli a Bloomberg nyomán a tozsdeforum.hu.

A fő szempont a helyiek elégedettsége volt. Ezen belül az, mennyire büszkék arra, hogy itt élhetnek, mik a kulturális életre, gasztronómiára, éjszakai szórakozásra vonatkozó lehetőségek, és, hogy mennyire megfizethetőek mindezek, biztonságban érzik-e magukat saját városukban. Mi az első tíz helyezettből állítottunk össze egy rövidke listát.

A top10 helyezett

10. Barcelona (128,4 pont) — Igazán pörgős és színes kulturális élettel büszkélkedhet, továbbá a világon ez az egyik hely, ahol a leggyakrabban és legtöbben járnak étterembe. Természetesen a kínálat és minőség is ehhez igazodik.

9. Philadelphia (129,2 pont) — A világ egyik legélhetőbb és legmegfizethetőbb városa. Az ingázás sem jelenthet problémát: alig 24 perc kérdése az egész.

8. Lisszabon (130,2 pont) — A megkérdezett lakosok szerint jókat enni, sok időt tölteni a családdal, és könnyen új barátokra, szerelemre lelni se túl nehéz a városukban.

7. Manchester (130,9 pont) — Egy felmérésen a helyiek igen előnyös helyen végeztek azon a téren, hogy nem igazán telik el úgy 24 óra az életükből, hogy ne ittak volna meg egy csésze teát. Azért érdemes kipróbálni a helyi szeszes italokat is.

6. Madrid (131,1 pont) —A kulturális élete, az éttermei, az utcák hangulata miatt is igen vonzó város.

5. London (131,4 pont) — A megfizethetetlenség, a körülményes barátkozás, a stresszes életmód húzta le a város pontszámát, viszont a legtöbb londoni szerint mindig történik itt valami, és a színházak, bárok, éttermek kiapadhatatlan felfedezni valót kínálnak a szórakozni vágyók számára.

4. Melbourne (132,3 pont) — A megkérdezett lakosok közül tízből kilenc úgy nyilatkozott, hogy igazán jól érzi a városban magát, és boldog. Továbbá a barátságok kötése előtt sincs oly sok akadály, nem beszélve a város étel-ital kínálatáról, amit Melbourne egyik legjobb tulajdonságai között szoktak emlegetni.

3. New York (134,6 pont) — Az éjszakai élet terén a harmadik helyen áll az ikonikus város, és másodikon, ha a kulturális életről van szó. Idén New York-ba akartak a legtöbben ellátogatni az összes többi város közül. Hátulütője talán csak a Washingtont is jellemző stresszes életvitel lehet, ami kihat a helyiekre is, akik kritikusan nyilatkoznak a helyről, a legtöbbször ezt emelik ki.

2. Porto (137, 9 pont) —Boldogok az itteni lakosok, hogy otthonuknak mondhatják ezt a nagyszerű portugál várost. Viszonylag olcsóak az éjszakák, egyszer mindenképp érdemes ellátogatni oda.

1. Chicago (138,2 pont) – Az amerikai város csak a biztonság terén teljesített rosszul, az étel-italkínálat, kulturális élet, elégedettség, büszkeség terén az élmezőnyben végzett. (tozsdeforum.hu)

Kapcsolódó cikkeink