Vezető édességgyártó vállalat lett az Artur új tulajdonosa

Szerző: trademagazin Dátum: 2015. 07. 01. 11:30

Közép- és Kelet-Európa egyik legnagyobb aprósütemény és ostyagyártója, a Dr Gerard az eddig a Mieszko Csoporthoz tartozó Artur részvényeinek felvásárlásával a vállalat 100%-os főrészvényesévé vált. A termékeivel Magyarországon is jelen lévő Dr Gerardot 2013 októberében vásárolta meg a Bridgepoint magántőke-befektetési társaság.

Jaroslaw Zawadzki CEO Dr Gerard Biscuits, Groupe Poult

A képen a Dr Gerard ügyvezető igazgatója, Jaroslaw Zawadzki.

„Az Artur felvásárlása az első lépés a regionális édességpiacon elfoglalt pozíciónk megszilárdítása felé” – mondta a Dr Gerard ügyvezető igazgatója, Jaroslaw Zawadzki. „A most lezárult üzlet segítségével vállalatunk 20 százalékos növekedést ér el. Célunk, hogy a következő néhány évben piacvezetővé váljunk minden téren, ahol jelenleg érdekeltséggel rendelkezünk a régióban. Erre törekszünk a hazai, lengyel piacon, ahol húsz éve folyamatosan fejlődünk, és kiterjesztenénk e célkitűzésünket a cseh, szlovák és magyar piacokra is. Régóta exportáljuk termékeinket az említett országokba, helyi partnerekkel működünk együtt, fejlesztjük értékesítési rendszerünket és rengeteg energiát fektetünk a forgalom ösztönzésébe.”

Maciej Zuzalek, a Bridgepoint ügyvezetője és a Dr Gerard felügyelőbizottsági tagja szerint: „A Dr Gerardba történő befektetéskor már tudtuk, hogy a cél a lokális piacon való megerősödés és a közép-kelet európai piacokon való meghatározó tényezővé válás. A mostani felvásárlás támogatja regionális célkitűzéseinket. Továbbra is igyekezni fogunk iparági bővítési lehetőségek felkutatásával támogatni a vállalat vezetését.”

Három lengyelországi üzemének és kétszázféle édesipari termékének köszönhetően a Dr Gerard a kelet-közép-európai régió egyik legnagyobb iparági szereplője. A belföldi értékesítésen túl a Dr Gerard több, mint 30 országba exportálja termékeit, ezzel generálva közel 70 millió eurós 2014-es összforgalmának 32 százalékát.

Az Artur, mint keksz és aprósütemény gyártó felvásárlása, hozzásegíti a Dr Gerardot a termelőkapacitása növeléséhez, a sós snackek piacán való megerősödéshez és a termelés üzemek közti, még hatékonyabb elosztásához. Az Artur Radzyn Podlaskiban található gyára a Dr Gerard központi üzemének közvetlen szomszédságában helyezkedik el, ez még inkább megkönnyíti az optimálisabb üzemműködésre való gördülékeny átállást.

Kapcsolódó cikkeink