Védőháló még a védőhálónak is

Szerző: trademagazin Dátum: 2015. 05. 21. 11:17

A felhő egyik előnye az, hogy nagyvállalati megoldásokat kínál kisvállalati áron mindenkinek. Ami még olyan mamutcégek számára is vonzóvá teszi a felhőszolgáltatásokat, mint az Amway…

MS_cloud1A világ egyik legnagyobb és legismertebb cége ma már több mint 3 millió ügynökkel működik együtt világszerte, ami a vállalat által kezelt adatbázis nagyságában, összetettségében is tükröződik. Mint minden óriáscég, amelynek védenie kell az adatvagyonát – és amely ezt meg is engedheti magának –, az évek során az Amway is infrastrukturális beruházások sorozatával igyekezett védekezni az adatvesztéssel szemben, valamint tenni azért is, hogy a szükséges információk a hét minden napján, a nap minden órájában megbízhatóan hozzáférhetők legyenek az erre jogosult munkatársak számára. A michigani főhadiszállás szomszédságában működő szerver mellett így adatközpontokat építettek fel Kínában, illetve Malajziában is. A tapasztalatok – és az adatbázis évi mintegy 15%-os növekedése! – azonban arra figyelmeztették a cég vezetőit, hogy a jövőben valószínűleg már ez sem lesz elég: ahhoz, hogy valamilyen technikai vészhelyzetet követően késlekedés nélkül, 100%-osan helyreállíthatók és globálisan hozzáférhetők legyenek az adatok, a felhő nyújtotta többletszolgáltatásokra lesz szükség.

Tekintve, hogy a cég már korábban is ilyen informatikai környezetben végezte tevékenységét, kézenfekvő volt, hogy „a védőháló alá kifeszítendő védőhálóhoz” is a Microsoft-felhő megfelelő szolgáltatásait vegyék igénybe, annál is inkább, mert a Microsoft a világ egyik legnagyobb és legbiztosabb – idén már 19 régiós felhőközponttal rendelkező – felhőszolgáltatója. A szakemberek döntése a Microsoft SQL Server 2014-re esett, amely Kurt Mast, az Amway egyik vezetője szerint jelesre vizsgázott, hiszen a szimulációs gyakorlat során 100%-os rendelkezésre állást produkált, ráadásul ez a korábbi 6 emberóra helyett csupán 30 másodpercet vett igénybe, ami nemcsak hatékonyabbá, de olcsóbbá is tette a rendszer üzemeltetését, ezáltal pedig hatékonyabbá magának a cégnek a működését is.

A Microsoft felhő szolgáltatásiról bővebben itt olvashat.

 

Kapcsolódó cikkeink