Varga Mihály: az adóhatóság is felkészült az online pénztárgépek januári bevezetésére

Szerző: trademagazin Dátum: 2016. 09. 07. 11:12

A Nemzeti Adó és Vámhivatal (NAV) felkészült az online pénztárgépek kötelező használatának január elsejei kiterjesztésére, a gépek engedélyeztetése jól halad – mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a Díj a sikeres vállalkozásokért elismeréseinek átadása után az újságíróknak  Budapesten.

penztargep-jo

Hangsúlyozta: a korábban tervezett szeptember végi időpont helyett egységesen január elsejétől lesz kötelező az online pénztárgép használata.
Az online pénztárgép használatára újonnan kötelezettek köre nem változik, a ruhatisztítókkal, autójavítókkal, pénzváltókkal és a taxisokkal együtt a masszőröknek is be kell szerezni a pénztárgépeket.
Kérdésre elmondta, hogy az ingatlanpiacot folyamatosan nyomon követik, az internetes cégek megjelenése az albérleti piacot jelentősen befolyásolja. Arra készülnek, hogy az adózás egyszerűbb legyen, az NGM-ben ez a munka folyamatban van.
Az évi 1500 forintos négyzetméterenkénti albérlet-adót firtató kérdésre azt mondta: ez az egyeztetés során dőlhet el. Nem az a cél, hogy olyan adómértéket vessenek ki, amely a vállalkozás legális folytatását ellehetetleníti. Szeretnék, ha a fekete albérleti piac kifehéredne – mondta.
Az őszi adómódosító csomagba kerülhetnek bele az ezzel kapcsolatos változások az érintettekkel való egyeztetést követően.


Kapcsolódó cikkeink