Változhat az üdülési csekk felhasználási köre

Szerző: trademagazin Dátum: 2010. 07. 30. 00:04

Megmarad az üdülési csekk, de felhasználási körét felülvizsgálja a kormány – mondta Soltész Miklós szociális, család- és ifjúságügyért felelős államtitkár.

Soltész  a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány kapcsán fontosnak nevezte az alapítvány azon intézkedését, mely szerint üdülési csekkhez juthatnak – pályázati úton – az alacsony jövedelmű nyugdíjasok, a fogyatékossággal élők, a legalább két gyermeket nevelő munkavállalók és a szakiskolai tanulók.
A kormány vizsgálni fogja az üdülési csekk felhasználásának körét is, tehát azt, hogy a csekk segíti-e például a kis- és középvállalkozások, valamint a falusi vendéglátók munkáját. Az államtitkár felhívta a figyelmet arra, hogy egyre többen használják az üdülési csekket utazásra, véleménye szerint azonban üdülésre és üdüléshez kapcsolódó étkeztetésre kellene inkább felhasználni e lehetőséget. Az üdülési csekk további sorsát a szakmai szervezetekkel, a szakszervezetekkel együtt alakítja ki a Fidesz-KDNP turizmussal foglalkozó munkacsoportja, valamint a kormány – közli az MTI.

Kapcsolódó cikkeink