Változások érintik az élelmiszergazdaságot

Szerző: trademagazin Dátum: 2016. 01. 22. 11:11

73 állami intézmény megszüntetését vizsgálja meg a kormány a bürokráciacsökkentés keretében. Azok a háttérintézményeket, kutatóintézeteket, amik majd megszűnnek, a minisztériumokba olvasztanák, jelentette be Lázár János a csütörtöki kormányinfón. A Vs.hu által megszerzett előterjesztés szerint az ügyben több, agrárgazdasági szervezet érintett.

buza2

A háttérintézmények felülvizsgálatát karácsony előtt rendelte el a kormány. Módosítások várhatóak az intézmények jogállását, szervezeti felépítését illetően. Miniszterelnökségnek április 15-ig meg kell vizsgálnia a központi hivatalok működését és összefoglaló jelentést kell készítenie, amelyben javaslatot tesz a szükséges átalakításokra.

Az intézmények egy része jogutód nélkül megszűnhet, mások beolvadhatnak irányító minisztériumukba. Ha a kormány a Vs.hu által megszerzett koncepciót fogadná el, akkor júliustól Agrárgazdasági Kutató Intézet, Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ, Haszonállat-Génmegőrzési Központ, Növényi Diverzitás Központ, Földmérési és Távérzékelési Intézet, Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal jogutódja az irányító minisztérium lehet. 2017. január 1-től, jogutóddal szűnne meg a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal. (munkatársunktól)

Kapcsolódó cikkeink