Tizennyolcadik alkalommal is Vállalkozók Napja

Szerző: trademagazin Dátum: 2016. 12. 02. 11:14

A hagyományoknak megfelelően, idén is december első péntekén rendezi meg a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) a Vállalkozók Napját. Az immár tizennyolcadik alkalommal megtartott, nagyszabású rendezvényre az ország minden megyéjéből közel 600 vállalkozó és üzletember érkezik. A magyar üzleti élet egyik legrangosabb találkozójává vált eseményen, a 2016-ban legkiválóbbnak talált vállalkozók kapnak magas szintű állami és szövetségi kitüntetéseket. A legsikeresebb és leghasznosabb gazdasági tevékenységek elismerésén túl, a nemes vállalkozói mecenatúrának köszönhetően, lehetőség nyílik a magyar kultúra, tudomány, oktatás és sport kiválóságainak elismerésére is az esti Prima Primissima Gála keretében.

VOSZ Demján Sándor

A MÜPÁ-ban, 2016. december 2-án megrendezett Vállalkozók Napja az idén is lehetőséget teremt arra, hogy a vállalkozók a gazdasági kormányzat vezetőivel közösen értékelhessék az év eredményeit, megismerhessék a fejlődési irányokat és terveket, valamint a sikeresen tevékenykedő vállalkozókat méltóképpen reflektorfénybe állítsa.
A kitüntetési ünnepségen az állami kitüntetések mellett, ebben az évben is a területi szervezetek, az országos szakmai szekciók, valamint a társszövetségek testületeinek javaslata és a VOSZ elnökség döntése alapján a legsikeresebb vállalkozók az „Év Vállalkozója” elismerésben (64 fő) részesülnek.

A VOSZ „Három arca”

A VOSZ a legnagyobb magyar munkaadói érdekképviselet. Tevékenysége 3 fő pillérre épül.
1. Klasszikus munkaadói szövetség, amely gazdaságpolitikával foglalkozik, részt vesz a társadalmi párbeszédben, és a kormánnyal illetve a szakszervezetekkel immár 28 éve törekszik a vállalkozók érdekében eljárni, megfelelő vállalkozói környezetet kialakítani.

2. Szolgáltató érdekképviselet: a szövetség olyan gazdasági szolgáltatásokat nyújt a VOSZ közösségéhez tartozó vállalkozóknak, amelyek mindennapi munkájukat, fennmaradásukat, fejlődésüket segítik. Ennek legsikeresebb példája a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarával közös Széchenyi Kártya Program.

3. A VOSZ kulturális missziója: a Prima Primissima
A Prima Primissima Díjat Demján Sándor, a VOSZ elnökségével egyetértve 2003-ban magánvagyonából alapította, amelynek keretében 10 éven át 10 kategóriában évente összesen 750 000 euró került kiosztásra. A közönségdíjat évi 50 000 euróval minden évben Csányi Sándor, az alapítvány kuratóriumi elnöke finanszírozta. Az egyedülálló díjazást tovább gazdagították az alapítvány 5. és 10. éveiben kiosztott jubileumi elismerései.

Kapcsolódó cikkeink