Útjára indult az EUFE roadshow a közétkeztetés minőségi megújításáért

Szerző: trademagazin Dátum: 2009. 12. 08. 00:00

Első állomására érkezett Gödöllőn az EUFE (Étkezési Utalvány Forgalmazói Egyesülés) által elindított Roadshow, amely az egészséges étkezést és a változatosabb ételeket kínáló közétkeztetést kívánja elősegíteni.

A program célja, hogy a helyi önkormányzatok és közétkeztetési cégek bátorítást, motivációt kapjanak a reform elindításához és közös elhatározással és akarattal a közétkeztetésben további minőségfejlesztést valósíthassanak meg, különös tekintettel a gyermekétkeztetésre.
Az EUFE Roadshow a gödöllői önkormányzat non-profit közétkeztetési intézményének, a Kalória kft.-nek a Török Ignác Gimnáziumban üzemelő konyháját kereste fel, melynek dolgozói Buday Péterrel közösen egy új „Buday menüt” készítettek el a séf receptje és útmutatása alapján. Az átlagos közétkezetés költségkeretében elkészített menü olyan, nem mindennapi fogásokat tartalmaz, mint szárazbab krémleves, zöldséges pulykával töltött cukkini paradicsomos pennével, valamint tengeri hal rántva sütőtökös és zelleres burgonyapürével, illetve Cézár saláta pirított zsemlekockával. A közösen elkészített menüt a gyermekek már aznap kipróbálhatták, a dolgozók és jelen lévő önkormányzati munkatársak pedig első kézből tapasztalhatták a pozitív és ínycsiklandó eredményt.
A közös főzést egy délutáni előadás követte, ahol a konyha dolgozóit és a helyi közintézmények képviselőit Buday Péter ismertette meg az új menü elkészítésének minden rejtelmével.
A szakmai támogatás mellett az EUFE 600 ezer forintot is felajánlott a Török Ignác Gimnáziumban üzemelő konyha számára, melyet az Egyesülés a konyhai, illetve a kiszolgálási eszközök javítására, megújítására szánja, elősegítve ezáltal is a kiszolgálás és az étkezés minőségének javítását. 

Kapcsolódó cikkeink