Ünnepélyes megemlékezés Törley Józsefről

Szerző: trademagazin Dátum: 2008. 01. 18. 00:00

Századfordulós sanzon esttel ünnepelte névadója születésének 150. évfordulóját a Törley Pezsgőpincészet január 9-én a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeumban.

A meghívott vendégeket Törley Józsefre emlékezve az akkori időben divatos szerzők kupléit, verseit a Törley Szalon szervezésében Bencze Ilona és Hűvösvölgyi Ildikó színművészek adták elő Neumark Zoltán zongoraművész kíséretével. A műsort követően a Chevalier Törley Pezsgőrend tagjai és Törley József leszármazottja, Törley Mária ünnepélyesen megkoszorúzták Törley József mellszobrát. A megemlékezést egy pezsgős koccintás tett teljessé.

Törley József hivatástudata és újításai mellett híres volt a művészetek pártolásáról is. Ennek szellemében az általa alapított és máig nevét viselő pezsgőpincészet fennállásának elmúlt 125 évében számos zenei, képzőművészeti, irodalmi és egyéb művészeti esemény megvalósulását segítette elő. A jubileumi év alkalmából elkészült a Törley Pezsgőpincészet történetét bemutató kiállítás 2008. március 9-éig naponta 11-19 óráig tekinthető meg a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeumban.

 

Kapcsolódó cikkeink