Ünnepelt a vendéglátós szakma
Gundel Károly munkásságának ajánlotta idei Gálaestjét a Magyar Vendéglátók Ipartestülete, amelyet Mezőkövesden, a Balneo Hotel Zsóriban rendeztek november 30-án. A rangos eseményen a Gundelek korát idéző ételeket párban készítette el az elmúlt évtizedek és a jelen néhány meghatározó séfje.
A remek hangulatú este nemcsak a profi lebonyolítás és a magas színvonalú menüsor kapcsán maradhat meg a részvevők emlékeiben, hanem mert sikerült bebizonyítani – és ez deklarált célja volt a szervező ipartestületnek –, hogy a jó szakácsok a szakma konfliktusaitól és nemzedéki különbségektől függetlenül tudnak jó hangulatban, sikeresen alkotni, együttműködni. A vacsorát a támogatók magas minőségű termékei: borok, pezsgők, pálinkák és sajtok tették teljessé.
Az este kuriózumaként Gundel János, a legendás vendéglátós unokája, a családi archívum kép- és hanganyagából készített összeállítással lepte meg a jelenlévőket Gundel Károlyról, többek között egy, a múlt század 40-es éveinek elejéről származó, hitvallásnak is beillő rádióriporttal.
A szakmáért felelős állami szervezetek részéről elfogadta a meghívást a rendezvényre Nemes Andrea, a Nemzetgazdasági Minisztérium Turisztikai és Vendéglátóipari Főosztályának vezetője, és Zoltai Anna, a NÉBIH Élelmiszer- és Takarmánybiztonsági Igazgatóságának Vendéglátás és Étkeztetés-felügyeleti osztályvezetője is. Az estet megtisztelték részvételükkel társszervezeti vezetők is: jelen volt Semsei Rudolf, a MaReSz, és Novák Iván, a Chaine de Rotisseur magyarországi elnöke.
Méltó ünnepe volt ez a 130 éve született Gundel Károlynak, és méltó ünnepe a hazai vendéglátásnak egyaránt!
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Mit neveznek összefogásnak?
Nagyon szép szakmai összefogás példája volt, amit az idei dunai…
Tovább olvasom >Nagy Márton: a magyarországi turizmus hasít
A magyarországi turizmus hasít, Ferihegy Európa leggyorsabban bővülő repülőtere –…
Tovább olvasom >20 éves a TV Paprika – A nap videója
Abban, hogy bátrabbak és kísérletezőbbek vagyunk a konyhában, mint két…
Tovább olvasom >