Uniós támogatásból raklaptőkegyártó üzem épült Tiszalökön

Szerző: trademagazin Dátum: 2015. 07. 20. 11:00

Mintegy 150 millió forintos összköltséggel, jelentős uniós támogatással raklaptőkegyártó üzemet épített a fa-, parafa- és fonott termékek gyártásával és előállításával foglalkozó Pellet-International Kft. – közölte a tiszalöki székhelyű cég ügyvezetője hétfőn az MTI-vel.

raklap

Ónódi István elmondta, a beruházás megvalósításához 100 millió forint támogatást nyert az Észak-Alföldi Operatív Program Telephelyfejlesztés című pályázati kiírásán a társaság. A fejlesztés révén egy új üzemcsarnok épült fel, gépsort telepítettek, valamint nyolc új munkahely létesült, hármat pedig a program révén tudtak megtartani.

A gyárban a raklap „lábaiként” funkcionáló tőkék gyártását végzik; ezeken helyezik el a szabványoknak megfelelő UIC-EUR védjegyjelölést, a növényegészségügyi hőkezelésre és az engedélyező vasúttársaságra vonatkozó jelzéseket, valamint a gyártási információkat.

A 2013-ban alakult társaság a nyilvános cégadatok szerint tavaly 5,5 millió forintos nettó árbevételt és csaknem 13,6 millió forintos veszteséget könyvelt el. (MTI)

Kapcsolódó cikkeink