Újraindul a fogyasztóvédelmi ismeretek iskolai terjesztését ösztönző pályázat

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2021. 09. 02. 11:18

A tanév kezdetével újranyitja a gyakorlatban hasznosítható fogyasztóvédelmi ismeretek terjesztését ösztönző pályázatát az Innovációs és Technológiai Minisztérium – írja az origo. Az általános és középiskolák a következő nyári szünidőig bármikor benyújthatják jelentkezésüket a hatodik alkalommal meghirdetett kiírásra. A Fogyasztói tudatosságra nevelő iskola címet az eddigi öt körben összesen 93 oktatási intézmény érdemelte ki – adta közre sajtóközleményében az Innovációs és Technológiai Minisztérium.

Újranyílt a fogyasztóvédelmi ismeretek iskolai terjesztését elősegítő pályázat

A pályázat kiemelt célja a megtévesztő kereskedelmi gyakorlatoknak fokozottan kiszolgáltatott fiatalok segítése abban, hogy tudatos fogyasztóvá váljanak. A kiírás ennek eszközeként elismeri a diákjaikat a fogyasztóvédelmi ismeretek elsajátításában érdemi intézkedésekkel, programokkal, szemléletformálással segítő iskolák erőfeszítéseit.

A Fogyasztói tudatosságra nevelő iskola cím odaítélésének feltétele, hogy a pályázó a felsorolt tíz szempont (pl. az internet és közösségi média biztonságos használatra nevelés, reklámelemzés) közül legalább háromnak már megfeleljen, további egynek pedig a későbbi teljesítését vállalja.
AZ ELBÍRÁLÁSNÁL ELŐNYBEN RÉSZESÜLNEK A KITÜNTETŐ CÍMMEL MÁR RENDELKEZŐ PARTNERREL EGYÜTTMŰKÖDŐ INTÉZMÉNYEK.

A pályázati dokumentáció a Fogyasztóvédelmi Portálon érhető el. (origo)

Kapcsolódó cikkeink