Újra itt a KávéBár Bazár

Szerző: trademagazin Dátum: 2015. 02. 11. 11:14

Ötven kiállítóval, több száz kávés termékkel, borok és párlatok kóstolójával rendezik meg a VI. KávéBár Bazárt február 21-22-én a budapesti Corinthia Hotel termeiben. A látogatók bepillantást nyerhetnek a szakma kulisszatitkaiba, elsajátíthatják profi italkóstolás fortélyait és számos új terméket fedezhetnek fel. A már jól ismert márkák és az új piaci szereplők mellett előadások, bajnokságok kísérik a hétvégi rendezvényt.

Kave1

Az illycaffé olaszországi képviselőinek témája elsősorban az eszpresszó kultúra lesz, de szóba kerül az idei milánói világkiállítás is, ahol a cég feladata a Coffee Cluster létrehozása.

Kaido Laanet Franciaországból érkező cognac szakértő az eredetvédett, exkluzív párlatokkal ismerteti meg a közönséggel. Különlegesnek ígérkezik Dr. Csernus Imre Kávé-Bor-Mámor előadása társaival közös pincészetéről, az Almagyarról és sajátmárkás kávéjáról, a Depresszóról. Föld-bor-filozófia, avagy ifj. Szepsy István beszél majd a mádi dűlőkről, a tokaj-hegyaljai borokról. Nem mindennapi kortyokra számíthatunk Márton János pálinkamester érlelt pálinkáinak kóstolóján, Los Péter bártender pedig a világ legjobb rumjait mutatja be a közönségnek. Szántó Tibor csokoládémester visszatérő vendégszereplője a KávéBár Bazárnak, minden bizonnyal idén is hatalmas érdeklődésre számíthat, hiszen az óvilági forró csokoládék mellett olyan specialitásokkal is készül, mint a kakaóhéjtea vagy a kávéhéjból főzött cascara.

Az előadások mellett szombaton zajlik a III. AeroPress Bajnokság, melyen a kávészerető civilek is indulhatnak, hiszen az AeroPress olyan alternatív kávéfőző eszköz, ami kitűnően funkcionál a háztartásokban, s használata könnyen elsajátítható. A verseny nyertese Seattle-ben képviselheti Magyarországot az áprilisi világbajnokságon. Látványos, kreatív program, s egyúttal pénzdíjas megmérettetés lesz a II. Latte Art Throwdown, melyet a Barista School Budapest szervez vasárnap délután, előtte pedig barista világbajnokok tartanak cup tasting előadást a kávék pörköléséről.

A Magyar Koktél- és Flair Bajnokság szintén vasárnap zajlik, a klasszikus és flair kategória nyertesei 2015-ben a szófiai világbajnokságon képviselik hazánkat.

A baristák és bármixerek versenyei mellett a Magyar Sommelier Bajnokság is a kétnapos rendezvény keretében szerveződik február 22-én. Nemcsak a hazai borok, hanem a borász- és sommelier szakma iránt is egyre nő az érdeklődés, a februári rendezvényen pedig a nagyközönség számára is lehetőség adódik az italszakemberek munkájának alaposabb megismerésére.

A két nap során borász kiállítók is kóstoltatnak a rendezvényen, s több mint 30 tételnyi szabadon kóstolható bort tartalmaz a belépőjegy ára. A kortyolgatás mellé ínyenc kísérőfalatokról többek között a Kézműves Desszert Manufaktúra, a NU Bor és Bisztronómia, és a Vörös Homár osztrigabár gondoskodik. (hvg.hu)

Kapcsolódó cikkeink