Újra élőmunkás cukrászverseny
Szinte már megszokott: ha professzionális gasztronómiai verseny, akkor Hungexpo! A kiállításszervező cég kifejezett hangsúlyt fektet a hazai szakmai versenyek, sőt a világversenyek és azok magyarországi selejtezői megrendezésének támogatására – mind a megfelelő helyszín biztosításával, mind kommunikációs munkával.
Az idei Hoventán már másodszor kerül megrendezésre az Év Cukrásza és az Év Junior Cukrásza verseny, a cukrászok ipartestületének szervezésében. A tavalyi tapasztalatok alapján elmondhatjuk: a cukrászversenyek népszerűek. Bár a kimagasló nemzetközi eredményeink még váratnak magukra, az is vitathatatlan, hogy cukrászdáinkban egyre több helyen kóstolhatunk igazi 21. századi édességeket.
Talán pont ezért is fájó, hogy a jelentkezők száma tavalyhoz képest nem nőtt, sőt a fiatalok kevesebben vágnak neki a megmérettetésnek, mint 2010-ben, így az együtt rendezett két verseny idén csak két napot vesz majd igénybe. Nem biztos, hogy csak a tavaly bevezetett élőmunkás versenyformától tartanak cukrászaink, a recesszió sem kedvez az erők összemérésére való felkészülésnek. Ahogy Pataki János elnök fogalmazott: a magyar cukrászokból a versenyeken nem a kreativitás hiányzik, sokkal inkább a szponzori háttér, miközben a világ sikercukrászai mellett több a marketinges, mint a szakmabeli. A fődíjak, akárcsak tavaly, motiválók: a felnőtt győztes 400, a junior 100 ezer Ft jutalomban részesül.
Az egyik legkreatívabb magyar szakemberként elkönyvelt Zila László, a budapesti Zila cukrászda tulajdonosa valódi oktatóműhelyként üzemelteti üzletét, 21 tanulóval dolgozik, mindemellett csak felnőtt kategóriában indítja egy munkatársát. A szabadidejében gyakorló fiatal kollégának a felkészüléshez minden szükséges feltételt és alapanyagot biztosít, és persze mestereként konzultál vele a munka során. Zila László lát esélyt cukrászának sikeres szereplésére, ám nem tartja igazán szerencsésnek, hogy az új jelentkezőknek a tavalyi győztessel is meg kell küzdeniük.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Digitális formában is elérhetővé válik a SZÉP-kártya 2025-től
2025. szeptember 1-jétől jelentős változás lép életbe a SZÉP-kártya felhasználásában:…
Tovább olvasom >A MOL Campus mindkét étterme, a Virtu és a Zazie is Michelin ajánlást kapott
Mindössze egy évvel a megnyitásukat követően a MOL Campus mindkét…
Tovább olvasom >Változások az alkoholreklámozási szabályokban 2024. január 1-től
2024. január 1-jétől jelentős változások lépnek életbe az alkoholreklámozás terén,…
Tovább olvasom >