Újra elindul az Adománykonvoj az Élelmezési Világnap alkalmából

Szerző: trademagazin Dátum: 2013. 10. 15. 11:30

A METRO Kereskedelmi Kft. ismét adományozóként vesz részt VIII. Magyar Adománykonvoj rendezvényen, melyet Adományozó Fórum hirdetett meg az Élelmezési Világnap alkalmából.

METRO

A METRO már 2007 óta támogatója és együttműködő partnere a Magyar Élelmiszerbank Egyesületnek, idén már negyedik alkalommal vesz részt a konvoj vonulásán. 2013 első kilenc hónapjában már 150 millió forint értékű árut adott át az áruházlánc az Élelmiszerbanknak az „Expressz kiszállítás az áruházakból a rászorulókig” projekt keretében.

A projektet a METRO 2012. január 1-jén indította el azzal a céllal, hogy az áruházak lejárat közeli és esztétikai hibás termékekeit rászorulóknak adományozzák, így kerülve el a termékek megsemmisítését. A projekt résztvevőit a Magyar Élelmiszerbank Egyesület választja ki partnerszervezetei közül. A METRO programja eltér az általános adományozási gyakorlattól, hiszen a támogatásra adott termékek a tartós élelmiszerek mellett friss termékeket is tartalmaznak. Ez azért fontos, mert a friss élelmiszerek beszerzése a rászoruló személyeknek és családoknak az adományok nélkül szinte megoldhatatlan feladatot jelent, ugyanis ezek mind költséges, kiváló minőségű élelmiszerek (pl. halak, zöldségek és gyümölcsök, tejtermékek és húsok), melyeket egyébként nem, vagy csak nagyon ritkán engedhetnének meg maguknak.

A VIII. Magyar Adománykonvoj 2013.10.16-án, az Élelmezési Világnapon vonul végig a városon a reggeli órákban a Budaörsi útról indulva az Élelmiszerbank raktáráig a Lokátor utcába.

Kapcsolódó cikkeink