Újra a Reálban az Arzenál üzlethálózat

Szerző: trademagazin Dátum: 2012. 12. 20. 11:35

A napokban kötött stratégiai megállapodás értelmében az Arzenál bolthálózat 2013. januárjától ismét a Reál hálózat részévé válik.

Egy év önálló működés után az Arzenál teljes kereskedelmi tevékenysége és 380 üzletből álló hálózata teljes egészében integrálódik a Reál hálózatába.

Az Arzenál Kft. a Reál egyik alapítója és 2011. decemberéig tulajdonos tagvállalata volt. A kiválás okaként az Arzenál új tulajdonosi köre az önállóbb kereskedelmi tevékenységre vonatkozó igényt jelölte meg. A Reál ajánlatot tett a kereskedelmi tevékenység átvételére és fúziójára, amit az Arzenál tulajdonosai elfogadtak. A Reál a bolthálózaton kívül átveszi az Arzenál pécsi raktárházának működtetését is.

Az üzleti tevékenység integrációja várhatóan január 14-ig megtörténik, ezt követően a korábban Arzenál néven működő boltokon ismét a Reál illetve ReálPONT logo fog szerepelni, az Arzenál Régió Kft. pedig befejezi működését.

A fúzióval a Reál üzletek száma elérheti 700-at, a 2013-ra tervezett összforgalom pedig a 400 milliárd forintot, ami a társaság 2001-ben történt indulása óta a legmagasabb értéket jelenti.

Kapcsolódó cikkeink