Ujjnyalogatás bizonytalan időre felfüggesztve
A KFC első globális „It’s Finger Lickin’ Good” (Ujjnyalogatóan finom) szlogenje a vírushelyzetre és a higiéniai előírásokra való tekintettel egy időre világszerte szünetel.
A KFC sajtóközleményét augusztus 24-én tette közzé honlapján, „ 2020-ban a leg-oda-nem-illőbb szlogenért járó díj nyertese a … KFC” címmel.
Az állítás igaz
145 országban több mint 24 000 KFC étterem kínálja a 75 éve megalkotott receptúra szerint készülő csirke fogásokat. A vállalat szerint a 64 éve jól működő és világszerte ismert „It’s Finger Lickin’ Good” (Ujjnyalogatóan finom) szlogen népszerűségének titka, hogy igaz. A KFC csirke minősége, a titkos, 11 fűszer keverékével elért íz, a sütési módszer, mind hozzájárul, hogy az étkezés végén a fogyasztók mind a tíz ujjukat megnyalják. Hiába igaz azonban az állítás, ha ebben az eddig soha nem tapasztalt kihívásokat hozó évben nem helyénvaló ezt hirdetni.
-Egyedülálló helyzetben vagyunk – olyan ikonikus szlogenünk van, amely nem igazán illeszkedik a jelenlegi környezethez. Miközben szüneteltetjük a szlogen használatát, a világszerte sokak által kedvelt ételeink egyáltalán nem változnak – mondta Catherine Tan-Gillespie, a KFC globális marketing igazgatója.
A „finom” marad
Az „It’s Finger Lickin’ Good” (Ujjnyalogatóan finom) szlogenből kikockázzák az ujjnyalogatást és marad az „It’s Good” (Finom).
Az Egyesült Királyságban már március óta ezzel az üzenettel kommunikáltak. Augusztus 24. után így kerül fel az óriásplakátokra és a marketing anyagokra, de még a csirkedarabokat tartalmazó ikonikus vödrökre is az USA-ban és számos országban.
A márka első globális marketing kampányát az öncenzúrázást magyarázó videóval kezdi valamint erőteljes digitális fókusz és önirónikus humor jellemzi. A videó a közösségi médiában, többek közt a YouTube-on és a TikTok-on is megjelenik. A KFC ügynöksége ebben a kampányban a britt Mother London.
Kapcsolódó cikkeink
Lépj be a MyMeki® UNIVERZUMBA!
A hazai McDonald’s 2024-től kommunikációs szinten is kiemelt figyelmet szentel…
Tovább olvasom >Az “énidő” fontosságára hívja fel a figyelmet a foodora
A folyamatos digitális készenlét és a mindennapi munkahelyi és magánéleti…
Tovább olvasom >Eke Angéla Alvószínháza egy estére az IKEA-ba költözött
Az IKEA új kampányának részeként egy különleges színházi élmény várta…
Tovább olvasom >További cikkeink
Éles árverseny és kihívások a magyar élelmiszeriparban
A magyar élelmiszerpiacon komoly árverseny alakult ki, mivel a forgalom…
Tovább olvasom >A magyar élelmiszeripar jövője: fenntartható innováció
A mai fogyasztó egyre tudatosabb, egészség- és környezettudatossággal közelít az…
Tovább olvasom >A magyar vásárlók stresszmentes karácsonyt szeretnének: online előre vásárolnak és 100 000 forint felett költenek ajándékokra
A magyarok idén több mint 100 000 forintot terveznek karácsonyi…
Tovább olvasom >