Újabb étteremnyitásokra készül a Burger King

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2018. 05. 07. 10:30

Idén már 3 új éttermet nyitott a Burger King, és az üzemeltetők további egységeket terveznek szerte az országban – idézi a gyorsétterem-lánc közleményét az origo. A kecskeméti, zalaegerszegi és budaörsi terjeszkedés után az étteremlánc további üzletek nyitását tervezi, a következő öt évben akár 20 új Burger King várható országszerte.

A kedvező piaci környezet, az egyre növekvő fogyasztás és a trendekkel való lépéstartás segíti a Magyarországban már 27 éve működő gyorsétterem-lánc terjeszkedését.

A cég üzleti modelljének része az, hogy új étterem nyitása esetén, akár több évtizedes elköteleződést is vállalnak, tehát ilyen időtartamra köt bérleti szerződést befektetőivel. Az étteremlánc kiválasztotta helyszínt a fejlesztő megvásárolja vagy hosszú távra – akár több mint 50 évre is – bérbe veszi.

Az ingatlanfejlesztő partnerek a vállalat iránymutatása szerint építik fel az épületet és a hozzá tartozó, általában 2500 négyzetméteres területet a szükséges létesítményekkel, utakkal, parkolókkal. A hosszú távú üzemeltetést viszont már az étterem csapata végzi.

Az utóbbi években egyre nagyobb alapterületű Burger Kingek épülnek, de a meglévő éttermeket is 2-3 évente újítják fel, sok esetben bővítik is.

Dara Zsolt, a magyarországi éttermeket üzemeltető Fusion Befektetési Zrt. vezérigazgató-helyettese szerint, az étteremlánc folyamatosan alkalmazkodott az elmúlt évtizedekben is a változó vásárlói igényekhez.

A vezető elmondta, még nem látja, hogy 25-30 év múlva mi lesz a kínálat az éttermekben, de azt biztosan tudja, hogy ételeik magas technológiai sztenderdek alapján készülnek, és lépést fognak tartani a jövő elvárásaival.
Eddigi terjeszkedésünk sikeres volt, az elmúlt 27 évben megnyitott éttermeink ma is működnek. Szerte az országban keresünk új lehetőségeket, főként a megyeszékhelyeken, Budapest és környékén – tette hozzá Dara Zsolt.

A Burger King a világ egyik legnagyobb gyorsétterem lánca. Magyarországon 41 egységgel rendelkezik, és több mint 1500 munkavállalót foglalkoztatnak. (origo)

Kapcsolódó cikkeink