Újabb érdeklődők a Cadburyre

Szerző: trademagazin Dátum: 2009. 11. 19. 00:01

A Kraft Foods mellett más is pályázik a brit édességipari óriásra, a Cadburyre. A The Wall Street Journal értesülései szerint a Hershey és az olasz Ferrero tárgyal arról, hogy közösen tesznek ajánlatot a cégre. A Kraft Foods ajánlata eléri a 16 milliárd d

A napilap értesülései szerint a Hershey vezérigazgatója, David West az elmúlt hetekben tárgyalásokat folytatott a Ferreroval, és legalább kétszer a közös ajánlatról szóltak a megbeszélések. A tárgyalások azonban nagyon korai fázisban vannak egyelőre, és a pénzügyi részletekről még nem esett szó.
Mint ismeretes, a Kraft Foods november 9-én tett hivatalos ajánlatot a Cadbury-re.
A Ferrero számára a felvásárlás regionális terjeszkedést jelentene, jelenleg ugyanis a német, az olasz és a francia piacra koncentrálódik főként az értékesítés, a Hershey pedig kitettséget szerezhet az Egyesült Államokon kívül, ahonnan jelenleg bevételeinek 85%-a származik.
A Hershey azonban nem tudná egyedül véghezvinni az akvizíciót, a társaság ugyanis mindössze 119 millió dolláros készpénzállománnyal rendelkezett október elején, bár viszonylag kevéssé eladósodott, 1.7 milliárd dollárnyi hitellel rendelkezett.
Mint ismeretes, a Kraft Foods ajánlatát nem fogadta kitörő lelkesedéssel a Cadbury menedzsmentje és a hivatalos ajánlattétel után azt tanácsolta részvényeseinek, hogy utasítsák vissza az ajánlatot, ami rosszabb, mint a szeptemberi és a cég elnöke, Roger Carr szerint nem tükrözi a vállalat valós értékét – írja a portfolio.hu.
Kapcsolódó cikkeink