Új vezérigazgató a Mecsek Füszért élén

Szerző: trademagazin Dátum: 2016. 12. 13. 11:27

2016. november elseje óta Saltzer Kornél Ernő a Mecsek Füszért Zrt. új vezérigazgatója.

Saltzer Kornél Ernő_1

Saltzer Kornél Ernő 1979-ben szerzett kereskedelmi üzemgazdász élelmiszer szakos diplomát a Kereskedelmi és Vendéglátóipari Főiskolán, majd 1984-ben felsőfokú külkereskedelmi szakvizsgát tett. Emellett a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetem vállalkozói innovációs menedzser szakirányán bővítette tudását, ahol 1990-ben a végzett. Nyelvismerete angol és német.
Szakmai pályafutását 1974-ben kezdte a Pest- Komárom-Nógrád megyei FÜSZÉRT (később DUNA FÜSZÉRT Rt.) csapatában, majd 1983-ban a Józsefvárosi KÖZÉRT ellenőrzési osztályvezetője lett, ahol több mint 200 üzlet központi ellenőrzése volt a feladata.
Ezt követően 1983-tól az Érd- Buda Környéki ÁFÉSZ tulajdonában lévő SKÁLA Ritmus áruház igazgatóhelyettese, majd igazgatója, 1988-tól a Buda Környéki ÁFÉSZ, a későbbi BUDAVIDÉK Zrt. kereskedelmi igazgatója volt.
1992-től a DUNA FÜSZÉRT Rt. – Profi – Magyarország Rt. – kereskedelmi vezérigazgató-helyettese, az igazgatóság tagja volt.
1996-tól a REWE Penny Market Kft. beszerzési vezetőjeként tevékenykedett.
1998-tól 2014-ig a Spar Magyarország Kereskedelmi Kft. ügyvezető igazgatója, az igazgatósági tagja volt.
2015-ben üzleti tanácsadói tevékenységet folytatott az FMCG szektor területén, majd 2016. januárjától a székelyudvarhelyi ELAN Trió SRL. Románia tanácsadója, nem sokkal később az ügyvezető igazgatója lett.
Szakmai munkájának elismeréseként 2006-ban Klauzál Gábor Díjban részesült.
A Mecsek Füszért vezérigazgatói pozíciójában feladata, hogy a továbbiakban is biztosítsa a cég jövedelmezőségét, valamint egy korszerű és vevőközpontú kereskedelmi szemlélet elmélyítésével erősítse a társaság versenyképességét a kiskereskedelmi és a nagykereskedelmi tevékenység tekintetében egyaránt.

Kapcsolódó cikkeink