Új ügyvezető igazgató az ABB élén

Szerző: trademagazin Dátum: 2016. 10. 28. 10:22

Szeptember elején Taira-Julia Lammit nevezték ki az ABB Kft. ügyvezető igazgatójává.

Az új igazgatónő munkájában arra törekszik, hogy támogassa a magyarországi leányvállalat további növekedését, és végrehajtsa a cégcsoport Next Level stratégiájára alapozott átalakulási folyamatát.

Taira-Julia Lammi 1997 óta dolgozik az ABB-nél. Ez idő alatt számos felső vezetői pozíciót töltött be a minőségirányítás, az üzletvitel-fejlesztés, valamint az ellátá-
silánc- és projektmenedzsment területén.


Szakmai pályafutása főbb mérföldkövei: minőségügyi menedzserként az ABB egyik üzleti egységénél betekintést nyert a főbb részlegek tevékenységébe, és megismerhette a termékeket, a folyamatokat, a vevőket és a beszállítókat is. Ezt követően projektmenedzserként és projektfelelősként dolgozott, majd egy K+F csoportot vezetett, mely feladatkörben mérnökként jelentős gyakorlati tapasztalatot szerezhetett az ABB termékeivel kapcsolatban.

A cég zászlóshajótermékét, a YuMi névre keresztelt robotot, a kínai Sanghajban 2016. július 6-9. között rendezett China International Robot Show (CIROS) szakkiállításon 2016 legjobb ipari robotjának választották.

Kapcsolódó cikkeink