Új palackozóüzemet avatott az Aquarius-Aqua Kft. Albertirsán

Szerző: trademagazin Dátum: 2012. 10. 31. 11:00

Elkészült az Aquarius-Aqua Kft. ásványvíz- és üdítőpalackozó üzemének új üzemcsarnoka Albertirsán, a 10 millió eurós beruházással létrehozott csarnokot Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter adta át szerdán.

A miniszter az átadási ünnepségen hangoztatta: Magyarország ásványvíz-nagyhatalom, amire alapozva számos, világszínvonalú terméket előállító vállalkozás működik. Közöttük az egyik legeredményesebb az Aquarius-Aqua Kft., amely 1991-es alapítása óta magyar tulajdonban működik. Mostani fejlesztésével 30 új munkahelyet hozott létre. Így a cég már 200 dolgozó megélhetését biztosítja – tette hozzá.

Közölte: a kormány a Közép-magyarországi Operatív Program keretéből összesen 370 millió forinttal támogatta a térség legjelentősebb foglalkoztatójának számító vállalkozás új üzemcsarnokának felépítését és a korszerű palackozó gépsor megvásárlását.


Szólt arról, hogy a termékdíj bevezetését igazolta az idő, azóta számos kedvező folyamat indult el. Példaként említette, hogy a csomagolóanyag-gyártók és –felhasználók keresik a költségtakarékosabb és a környezetvédelmi szempontoknak jobban megfelelő megoldásokat. A PET palackok átlagsúlya is jelentősen csökkent, az Aquarius-Aqua Kft. például az elmúlt 10 év alatt a felére redukálta palackjainak átlagtömegét – mondta el.

Fazekas Sándor az eseményen bejelentette: a Vidékfejlesztési Minisztérium támogatja a társaságnak azt a szándékát, hogy Karcagon, a helyi ipari parkban egy éven belül létrehozná a PET palackok élelmiszeripari célú újrahasznosításának magyarországi innovációs bázisát. Ezzel olyan technológiai lánc épülhet ki, amely a gyártástól a hulladék-feldolgozásáig a teljes vertikumot felöleli – emelte ki a miniszter.

Plutzer Ferenc ügyvezető igazgató az eseményen arról számolt be, hogy az Aquarius-Aqua Kft. két évtized alatt 35 százalékos részesedésével a hazai ásványvíz-palackozás egyik vezető cége lett. Albertirsán egyedülálló minőségű ásványvízből palackozzák termékeiket – tette hozzá.

A vállalkozás kínálata a beruházás révén tovább bővül, az új épület és gépsor üdítőitalok gyártását is lehetővé teszi – tájékoztatott a vezető.

Az Aquarius-Aqua Kft. jelenleg 3 csarnokban, összesen 31 000 négyzetméteren állít elő ásványvizet és üdítőitalokat, ezzel Közép-Európa egyik legnagyobb kapacitásával rendelkezik. Kibocsátása négy gépsoron óránként eléri a 120 000, naponta a 3 millió palackot. A cég értékesítési volumene 2012-ben először haladja meg a 450 millió litert. (MTI)

Kapcsolódó cikkeink