Új hűtőraktár született a Waberer’s-Szemerey Kft. és a Mecom Group együttműködéséből

Szerző: trademagazin Dátum: 2015. 06. 04. 11:34

A Waberer’s-Szemerey Logisztika Kft. tevékenységének jelentős része a BILK (Budapesti Intermodális Logisztikai Központ) területén található, melyet korszerű létesítményekben lát el. Ez méretét tekintve a közép-kelet-európai régió legnagyobb logisztikai bázisa.

MECOM IMG_0297

A BILK területén a társaság jelenleg 80.000 m2-en nyújt logisztikai szolgáltatásokat megbízók részére, 6 raktárépületben, biztosítva a teljes körű közúti és vasúti kiszolgálást.

A vállalaton belül külön operációs területként működik a raktárlogisztika. A 140.000 m2-es raktárkapacitás 90%-át a szárazáru tárolása fedi le a hozzá tartozó logisztikai szolgáltatásokkal. A fennmaradó 10%-ban pedig hűtött áru, valamint kisebb volumenben fagyasztott áru tárolása történik.

A legmodernebb infrastruktúrával és informatikai rendszerekkel felszerelt raktárbázisokban magas-állványos, tömbös és polcos rendszerű árutárolásra nyílik lehetőség, ezen kívül rendelkeznek veszélyes áruk és hűtött áruk tárolására alkalmas területekkel is. Ügyfeleik széles termékösszetételére specifikus raktárlogisztikai megoldásokat kínálnak.

A hűtést igénylő élelmiszerek előírásszerű tárolását a különböző hőmérséklet tartományú raktáregységek garantálják, ahol hűtött áru tárolása, csomagolása, címkézése, komissiózása történik.

A fagyasztott termékek ideiglenes tárolása –18ºC alatt, az egyéb hűtést igénylő áruk tárolása 0-5ºC hőmérsékleten történik. A raktárterek hőmérséklete számítógépes rendszerrel folyamatosan ellenőrzött és regisztrált.

A raktárakban a munkafolyamatokat a megrendelők igényeinek megfelelő IT rendszerek támogatják.
A hűtött raktárak – 8.000 m2-ről 10.000 m2-re való növekedése a szlovákiai Mecom Group és a Waberer’s-Szemerey Logisztika Kft. közös együttműködésének köszönhetően jöhetett létre.

A  Mecom Group a húsfeldolgozással foglalkozó Carnibona Group cégcsoport tagja, utóbbi Közép-Európa egyik vezető húsfeldolgozó vállalata, Szlovákiában, Magyarországon és Csehországban lévő húsipari vállalatokat fog össze.

A kooperáció havi bontásban 8-900 tonna árumennyiséget jelent, ez körülbelül 5.000.000 darab terméket tesz ki. Az átlagos kiszállítás 5200 cím, amit naponta hatvan autó végez 500 raklap mozgatásával. A Waberer’s-Szemerey Logisztika Kft munkatársai az év szinte minden napján dolgoznak Mecom termékekkel.

A Mecom Group részéről a 2015. január 1-jétől bekövetkezett változások (a szolnoki székhelyű Kaiser Food Kft beolvadt a Mecom Group-ba) a termelés növelését-intenzitását tették szükségessé, hogy a magyarországi igényeket megfelelően legyenek képesek kielégíteni.

“Ez volt az oka annak, hogy olyan megbízható logisztikai partnert kerestünk, aki nagy tapasztalattal rendelkezik a logisztika területén és magas minőséget képvisel” – olvasható a Mecom Group sajtóközleményében. “Fontos kritérium volt továbbá a standard elosztási feladatok mellett, a hozzáadott értékek fejlesztése ügyfeleink részére, az innovatív megoldások. Nem véletlen, hogy a választásunk a Waberer’s- Szemerey Kft-re esett, hiszen a cég több mint húsz éves tapasztalattal rendelkezik a logisztika, raktározás – hűtött termékek raktározása területén, nagyon jó a megközelíthetősége, valamint támogatja vállalatunk, a MECOM GROUP fejlesztési stratégiáját”.

A Waberer’s-Szemerey Logisztika Kft. részéről a hűtőház átadásán részt vett:
• Wáberer György
• Szemerey Lóránd
• Barna Zsolt
• ifj. Szemerey Lóránd

Kapcsolódó cikkeink