Új Eucerin HYALURON-FILLER tanulmány

Szerző: trademagazin Dátum: 2012. 11. 16. 10:50

Stefanie Conzelmann, az Eucerin® termékfejlesztési vezetője adott választ a hialuronsavas ráncfeltöltő kezeléseket ideálisan kiegészítő kozmetikai termékeket tesztelő nagyszabású Eucerin® klinikai tanulmánnyal kapcsolatosan felmerülő kérdésekre.

Stefanie, miért készítették el ezt a Hyaluron-Filler tanulmányt?

Egyre több ember érdeklődik manapság a bőrgyógyászatban is használt ránctalanító kezelések, így például a hialuronsavas ráncfeltöltő injekciók iránt is. Az öregedés elleni globális harc mára olyan mértékű fejlődési utat járt be, amely jelentős újításokat hozott mind az invazív, mind pedig a nem invazív módszerek esetén. A legutóbbi Eucerin® tanulmánnyal tökéletesen szemléltethető, hogy a dermatológiai és a dermokozmetikai szaktudás kombinációja kulcsfontosságú szerepet tölt be az öregedésgátló kezeléseknél elért eredmények általános továbbfejlesztésében.

De nem mond ez ellent az Önök márkafilozófiájának, miszerint olyan termékeket fejlesztenek, amelyek dermatológiai kezelések NÉLKÜL is hatásosak?

Az Eucerin® HYALURON-FILLER Ráncfeltöltő termékek egyértelműen hatásosak akkor is, ha ráncfeltöltő kezelések nélkül alkalmazzuk őket. Ebben a tanulmányban egy lépéssel közelebb kerültünk ahhoz, hogy klinikailag is bizonyítsuk hatékonyságukat más, a bőrgyógyászatban is használt ráncfeltöltő anyagokkal való együttes alkalmazásuk során. Sikerült rámutatnunk, hogy az Eucerin® HYALURON-FILLER Ráncfeltöltő termékek optimális kiegészítőként szolgálnak a dermatológiai kezeléseknél, és fokozzák a hialuronsavas ráncfeltöltő injekciókkal elért eredményeket.

Miért kérték fel a hamburgi Dermatologikum nevű klinikát a tanulmányban való részvételre?

Hosszú évek óta kiváló és szoros munkakapcsolatot tartunk fent a hamburgi Dermatologikum intézettel és partnereivel. Az intézet közel van a mi kutatóközpontunkhoz, és a klinika bőrgyógyászai már számtalanszor bizonyították szakértelmüket az öregedés elleni harcban. Emiatt döntöttünk úgy, hogy őket is bevonjuk a tanulmányba. A Dermatologikum közelsége igen egyszerűvé tette számunkra a tanulmány nyomon követését. Így a tanulmány teljes időtartama alatt lehetőségünk volt ellenőrizni a folyamatot, és egyedi méréseket is tudtunk végezni.

Miért pont a „kettős vak” vizsgálati módszert választották?

A márkánk nagyon magas etikai követelményeket támaszt. Ez az oka annak, hogy az általunk végzett valamennyi tanulmány a legszigorúbb minőségi előírások szerint készül. Az ilyen típusú tanulmányoknál a „kettős vak” vizsgálati módszer számít a legáltalánosabban elfogadott módszernek. Ez azt jelenti, hogy a bőrgyógyász és a tanulmányban résztvevő személy sem tudja, hogy az arc melyik felén alkalmaztuk az eredeti terméket, és melyiken a hatóanyag nélküli szert. A kettős vak módszer megbízhatóbb tudományos bizonyítékát nyújtja az aktív összetevők által kifejtett hatásnak. Ezeket a tanulmányokat általában csak a gyógyszeripar használja gyógyszerek tesztelésénél.

Mit gondol a tanulmány eredményeiről?

Nagyon elégedett vagyok velük. Tulajdonképpen még a vártnál is jobb eredményeket kaptunk. Nem sejtettük, hogy ilyen kiváló adatokat szolgáltat, főleg azért sem, mert még soha nem végeztek ilyen átfogó tanulmányt ebben a témában.

Mitől olyan különleges az Eucerin® HYALURON-FILLER Ráncfeltöltő termékekben található összetétel? Ha más hialuronsavas terméket használunk, nem kapunk ugyanilyen jó eredményeket a ráncfeltöltő kezelések alkalmazása során?

Az Eucerin® által kiválasztott aktív hatóanyagok kombinációja számos tudományos vizsgálat során bizonyult hatékonynak. Elégedett fogyasztóink is ugyanerről számoltak be, amikor megosztották velünk az Eucerin® HYALURON-FILLER Ráncfeltöltő termékcsaláddal kapcsolatos igen pozitív tapasztalataikat. Természetesen nagyon sok más olyan hialuronsavas terméket találunk a piacon, amely különféle formulákat és aktív hatóanyagokat tartalmaz. Mindazonáltal nincs tudomásunk más, hialuronsavat tartalmazó termékkel végzett összehasonlító tanulmányról, amely bizonyítaná a termék hatékonyságát.

A tanulmány Németországban készült. Az eredmények más bőrtípusokra vonatkozóan is érvényesek, például az ázsiai vagy dél-amerikai nők esetén?

Igen, mivel a beinjekciózás módszere mindenhol ugyanaz. Nyilvánvalóan a bőrápoló termékek formuláinak más bőrtípusok esetén is hatékonynak kell lenniük. Emiatt teszteltük mind a két nappali arckrémet.

Ön szerint milyen előnyökkel járnak ezek a termékek a fogyasztók számára?

A kísérletben résztvevő valamennyi tesztalany különbséget észlelt az arcuk két oldala között a kísérlet során, s mindannyian jobbnak ítélték meg azt az oldalt, amelyen az eredeti terméket alkalmazták. Ez egyértelműen azt mutatja, hogy a ráncfeltöltő kezeléseket kiegészítő Eucerin® HYALURON-FILLER Ráncfeltöltő termékek jelentős előnyökkel járnak a fogyasztók számára. Végül is a felhasználók azok az emberek, akik a legkritikusabban ítélik meg saját megjelenésüket.

Mit mutat a tanulmány az Eucerin® és a bőrgyógyászok közti együttműködés szempontjából?

Már a kezdetek óta igen szoros együttműködést folytatunk a bőrgyógyászokkal a világ minden táján. Ez a tanulmány egy jó alkalom számunkra, hogy tovább erősítsük ezt az együttműködést, hiszen lehetőséget teremt a bőrgyógyászok számára, hogy átfogó kezeléseket kínáljanak pácienseiknek. Most már a kezelés után használandó bőrápoló termékeket is javasolhatnak nekik, s így ezekkel a bőrbarát termékekkel tovább lehet fokozni a ráncfeltöltő kezelések hatását is.

Ön is használja azokat a termékeket, amelyeknek a kifejlesztésében részt vesz?

Természetesen! Száz százalékig meg vagyok győződve a munkánk eredményességéről. A fejlesztőcsapatnak is tagja vagyok, így nagyon jól tudom, hogy mit teszünk a termékeinkbe, és azok mennyire eredményesek.

Melyik a kedvenc Eucerin® terméke, és miért?

A személyes kedvenceim az Eucerin® HYALURON-FILLER Ráncfeltöltő nappali arckrém normál, vegyes bőrre és az Eucerin® HYALURON-FILLER Ráncfeltöltő szérum. A szérum tökéletes választás a stresszes életvitelt folytató menedzserhölgyek, valamint a repülővel utazók számára, mivel a repülőút kiszárítja a bőrt, így az öregebbnek és fáradtnak tűnik. Ha beteszünk egy ampullát a kézitáskánkba, és szükség szerint alkalmazzuk, bőrünk hamar fiatalossá és üdévé válik ismét.

Ön nem csak feljeszti, és használja ezeket a termékeket, hanem az Eucerin® célcsoportjába is beletartozik. Ön is teszteli a termékeket, mielőtt azok a piacra kerülnek?

Engem mindig nagyon érdekelnek az új termékek, ezért szeretem már a fejlesztési folyamat korai fázisában is tesztelni a krémjeinket. Igaza van: beletartozok a célcsoportba, s emiatt nyilvánvalóan a saját érdekem is, hogy olyan hatékony kozmetikai termékek kerüljenek a piacra, amelyek jó hatással vannak a bőrre.

Ha egy mondatban kellene bemutatnia valakinek az Eucerin® márka tudományos hátterét, mit mondana?

Tudományosan is bizonyított gyógyászati szaktudás a csodálatos bőr érdekében.

Kapcsolódó cikkeink

Még több cikk hasonló témában >

További innovációs termékek