Új Electro World nyílik az Allee Bevásárlóközpontban

Szerző: trademagazin Dátum: 2009. 11. 11. 00:01

Szerdán nyílik a 11. Electro World áruház a budai Skála helyén épült Allee Bevásárlóközpontban. A hálózat májusban új tulajdonosi körhöz került, mely az év végéig hárommal növeli egységei számát.

Miután a Szarvadi Lóránd által alapított EW Electro Retail Ltd. 1 euróért megvásárolta a brit Dixons csoporttól a 9 áruházat működtető Electro World Magyarország Kft.-t, közel 2,3 milliárd forintos tőkeemelést hajtott végre és azonnal átszervezte a vállalat működését.
Amint Polgár Csaba, a kft. ügyvezető igazgatója a Világgazdaság Online-nak elmondta, az átszervezés eredményeként az első három hónapban minden termékkörben növelték a piaci részesedésüket. Szeptember-október folyamán viszont a piac többi szereplőjével együtt megérezték a kereslet kb. 30 százalékos esését. A számítástechnikai termékek forgalma 33-35 százalékkal, a konyhai, fürdőszobai cikkeké 15 százalékkal csökkent. A válság miatt a piac szereplői csak akciókkal tudják fenntartani a vásárlók érdeklődését. Polgár Csaba úgy véli, az évről évre később kezdődő karácsonyi szezon az idén minden korábbinál rövidebb lesz.
Az átszervezések nélkül nem lenne jövője az április 30-án zárt üzleti évben több mint 3,7 milliárd forint veszteséget elszenvedett vállalatnak. Az új vezetőség azzal vette át a hálózatot, hogy 11 hónap alatt – június 1-től a következő év április végéig – nulla közelire szorítsa le a veszteséget. Ebben a tekintetben az "állatorvosi ló" az Aréna Plazában éppen két éve nyitott 5 ezer négyzetméteres áruház volt. Az alapterület túl nagynak bizonyult, és a bérleti és szolgáltatási díjakat jóval a piaci kondíciók felett állapították meg – írja a Világgazdaság Online.

Kapcsolódó cikkeink