Új benzinkút és önkiszolgáló étterem létrehozására nyert támogatást a Bácska-Logistik Kft.

Szerző: Trademagazin Dátum: 2023. 02. 24. 09:39

Csaknem 300 millió forintos támogatást nyert egy új, kizárólag kamionok tankolására alkalmas benzinkút és hozzá kapcsolódó önkiszolgáló étterem kialakítására a bajai Bácska Logistik Kft. – közölte a társaság az MTI-vel.

290,5 millió forint támogatást kapott a vállalat

A vállalat a 437,8 millió forint összköltségű beruházáshoz a Széchenyi 2020 programban 290,5 millió forint támogatást kapott, amellyel a társaság a benzinkút és az étterem kialakítása mellett új eszközöket is vásárol.

A Bácska-Logistik Kft. 2010-ben alakult. Fő tevékenységi körébe tartozik a kavicsbányászat, kőbányászat és a közúti fuvarozás. Emellett további szolgáltatásaik is vannak: kavicsdepót, kamion- és gépmosót, kamionszervizt és műszaki vizsgabázist, benzinkutat is üzemeltetnek.

Mint írják, a pályázat fő célja az volt, hogy saját gépjárműveik folytonos tankolását saját telephelyükön tehessék meg. Az új üzemanyagtöltő állomás nagy kapacitású, kizárólag kamionok tankolására alkalmas, plusz töltő fejekkel ellátott automata gyorstöltőből és a földalatti szinten két oldalról tölthető, ADBLUE adalékanyag forgalmazására kiépített rendszerből áll. Az önkiszolgáló étterem hideg-meleg konyhás lesz, ahol a két- és háromfogásos menüket kínálnak majd.

A nyilvánosan elérhető cégadatok szerint a Bácska-Logistik Kft. 2021-es nettó árbevétele 4,7 milliárd forint volt, egy évvel korábban pedig 3,9 milliárd forint. A cég 2021-es adózott eredménye 311,8 millió forint volt, míg 2020-ban 388,3 millió forint nyereséggel zárt a vállalat.

Kapcsolódó cikkeink