Túrakereső modul a mátrai turisztikai egységekhez

Szerző: trademagazin Dátum: 2011. 10. 27. 09:30

Túrakereső modullal gazdagodott a Gyöngyös-Mátra Turisztikai Közhasznú Egyesület honlapja.

A gyongyok.hu honlapról elérhető modul segítségével 52 gyalogos mátrai túraajánlatból választhatják ki a természetbarátok a számukra megfelelő hosszúságú és nehézségi fokú túraútvonalat – tájékoztatta Benkő Béla, az egyesület képviselője szerdán az MTI-t.

Közlése szerint az érdeklődők 750 kilométernyi mátrai túraútvonalból válogathatnak. A Magyarországon elsőként debütáló outdoor rendszer segítségével a keresés leszűkíthető a Mátra egyes részeire, de lehet keresni a távolság, illetve az emelkedők nehézsége szerint is.

A kilistázott találatok között térképnézetre váltva megjelenik az útvonal rövid leírással, fényképekkel, az érdekességeket és látnivalókat megjelenítő pontokkal, illetve az útvonal letölthető GPS trackjével. A GPS-szel nem rendelkezőknek is hasznos a túrakereső, hiszen a leírásokat ki lehet nyomtatni.

Benkő Béla elmondta, hogy az adatbázis nyitott, vagyis bárki eljuttathat az egyesülethez egy-egy mátrai túraleírást fotókkal, GPS trackkel, személyes élményekkel fűszerezve, és az szintén felkerülhet a túraajánlatok közé.

Az egyesület további tervei közt szerepel a honlap optimalizálása okostelefonra, illetve bérelhető GPS-készülékek beszerzése. Az elnök szerint amennyiben lehetőség nyílik mátrai hegyikerékpáros és nordic walking útvonalak kialakítására, úgy kerékpáros és nordic túraajánlatok is helyet kapnak majd a túrakeresőben.

(MTI)

Kapcsolódó cikkeink