Tükörben a világ

Szerző: trademagazin Dátum: 2009. 10. 19. 00:02

2009. október 15-től Budapesten, a Klebelsberg Kultúrkúriában tekinthető meg a “Tükörben a Világ” kiállítás. Az emberi természet és a fenntartható fejlődés témáját feldolgozó rendezvény az ÖKO-Pack Nonprofit Kft. szervezésében jött létre.

A kiállítás célja, hogy rámutasson a fogyasztói szokásokra, és felhívja a figyelmet az ezekben rejlő veszélyforrásokra.
A látogatók számos környezettudatos viselkedési formával – mint például a komposztálás, a tudatos vásárlás vagy a szelektív hulladékgyűjtés – találkoznak a tárlat során, amelyekből kiválaszthatják, melyek követését tudják vállalni a jövőben környezetük védelme érdekében.
A kiállítás magas színvonalú, oktatási célokat szolgáló komplex ismereti anyag, melynek fő üzenete, hogy a mára általánossá vált fogyasztói életforma nem tartható fenn tartósan a modern társadalmakban. Olyan megoldásokra van szükség a jólét felépítésében, melyek tiszteletben tartják a Föld ökológiai tartalékait.
A kiállítást az ÖKO-Pack támogatásával a Zöld Fiatalok és a Cellux Csoport hozták létre. A két szervezet 2006. óta tart interaktív foglalkozásokat a globalizáció témájában – írja a tozsdeforum.hu.
Kapcsolódó cikkeink