Továbbra sincs vevő az Aranybikára

Szerző: trademagazin Dátum: 2011. 03. 29. 12:26

A második pályázaton sem érkezett ajánlat az Aranybika megvásárlására – tudta meg a Dehir.hu. A patinás hotelt most 1,9 milliárd forintért árulták, várhatóan tovább csökken majd az ára.

A Cívis Hotels Zrt. anyagi nehézségei miatt eladnák a Debrecen jelképének számító Aranybika Hotelt. A Grand Hotel Aranybika megvásárlására az első pályázati körben nettó 2,1 milliárd forintos induló áron lehetett pályázni. Az Aranybikán kívül áruba bocsátották a Cívis Hotels Zrt. két másik szállodáját is, a debreceni Best Western Hotel Kálvint és a hajdúszoboszlói Hotel Délibábot.

Az Aranybikára és a Best Westernre nem érkezett ajánlat, a Hotel Délibábra viszont igen. Amint a Dehir.hu először megírta, a hajdúszoboszlói szálloda nettó 800 millió forintért kelt el – az 1,25 milliárd forintos kikiáltási ár ellenére.

A felszámolóbiztos az Aranybikának és a Best Western Hotel Kálvinnak újabb pályázaton keresett vevőt. A két szállodának jelentősen csökkent az ára is, a Bikát nettó 1,9 milliárd forintért, a Kálvin téri szállodát 480 millió forintért kínálták. A beadási határidő március 16-a volt, de amint a Dehir.hu Buga Imre felszámolóbiztostól megtudta, ezúttal sem akadt érdeklődő egyik hotel iránt sem.

Buga Imre elmondta, két-három héten belül várható az újabb pályázat. A Dehir.hu kérdésére azt is közölte, hogy valószínűleg tovább csökkentik majd a szállodák árát – közli a Világgazdaság Online.

Kapcsolódó cikkeink