Továbbra is erős a kereslet a Prologis magyarországi parkjai iránt

Szerző: trademagazin Dátum: 2016. 02. 01. 10:15

A Prologis, Inc., a világ vezető ipari ingatlan vállalata a mai napon bejelentett hat új bérleti megállapodást közel 98,000 négyzetméterről, öt magyarországi parkban.

Prologis Park Budapest-Budaors
A magyarországi tranzakciók közé tartozik többek között:
• 27,800 négyzetméterről szóló bérleti szerződés megújítása a Geodis-szal, a világ egyik vezető ellátási lánc üzemeltetőjével, a Prologis Park Budapest-Budaörsben.
• 24,800 négyzetméterről szóló bérleti szerződés megújítása a Schneider Electric-kel, az energiamenedzsment és automatizálás világvezető specialistájával, a Budapest-Sziget Prologis Parkban.
• 16,000 négyzetméterről szóló új bérleti szerződés a világ egyik vezető tervezés, gyártás, forgalmazás és értékesítés utáni szolgáltatásokkal foglalkozó cégével, amely egyben az első új bérlő a Prologis Park Budapest M1 megvásárlása óta.
• 12,300 négyzetméterről szóló bérleti szerződés megújítása a világ egyik egészségügyi piacvezetőjével a Prologis Park Budapest-Harborban.
• 10,700 négyzetméterről szóló bérleti szerződés megújítása az LGI Logistics Group International GmbH globális logisztikai szolgáltatóval, a Prologis Park Budapest M1-ben.
• 6000 négyzetméteres bővítésről szóló megállapodás az egyik vezető logisztikai szolgáltatóval a Budapest-Batta Prologis Parkban, ahol az ügyfél jelenleg összesen 28.600 négyzetmétert bérel.
„Ahogy a bérlői aktivitás fokozatosan nő a magyar piacon, ezek a tranzakciók bizonyítják, hogy komoly igény mutatkozik a Prologis kiváló minőségű épületeire és szolgáltatásaira, ráadásul nem kizárólag a meglévő ügyfelek körében – ami szilárd alapot biztosít a Prologis magyarországi tevékenységének – hanem az új bérlők körében egyaránt. Ezért teljes erőbedobással dolgozunk”- mondta Kemenes László a Prologis magyarországi alelnöke. „A magyarországi parkok kiváló teljesítménye egyrészt a Prologis bérbeadással és ügyfélkapcsolatokkal foglalkozó profi csapatának erőfeszítéseit tükrözi, másrészt a parkjaink kiemelkedő minőségét és elhelyezkedését igazolja”.
A Prologis Magyarország piacvezető ipari vállalata, a portfólió hat parkban, összesen 612.000 négyzetmétert foglal magába (2015. december 31-ei adatok alapján).

Kapcsolódó cikkeink